Menu

Fynboerne

1893

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Anna Syberg

Dokumentindhold

Fritz sender Anna sit foreløbige jagtudbytte. Det er en bekkasin - solsorten har han selv spist. Hvis urhøns smager af blåbær og lyng, så smager solsorter af hyldebær og kirsebær - søde. Anna må gerne skrive, hvordan bekkasinen smager. Det er en skam, der ikke er flere af den slags, det var sjovt at nedlægge dem.

Transskription

[Angivet med blyant: u/d. 1893]

Svanninge Præstegård
Kære lille Høns!
Hermed sender jeg Dig mit foreløbige Jagtudbytte. Kender Du ikke Dyret, da er det en Bekkasin, (vist en dobbelt). Solsorten har jeg selv spist da Forpagterkonen uden jeg vidste det havde lavet den til en Aften.
Når man går ud fra at Urhøns smager af Blåbær og Lyng, så er det meget karakteriserende at sige om Solsorter at de smager af Hyldebær og Kirsebær – søde – . Skriv mig til hvordan at Bekkasinen smager. Du er naturligvis ikke forpligtet til at spise den med Indmaden skøndt det jo hør og bør sig. Det er en Skam der ikke er flere af den Slags Dyr derude det er voldsom Sjov at nedlægge dem. Jeg har ikke Tid at skrive mere denne Gang. Med mange Hilsener Dit dåme D. Hils Franziska og sig at hun ikke må være fornærmet fordi hun ikke får Brev – hun skal nok få snart, men jeg gider Gudhjælpemig ikke skrive i disse Dage. Ha’et godt mit lille T.
Dit dåme D.

Fakta

PDF
Brev

Dateringen er foretaget ud fra angivelse med blyant: "u/d. 1893"

Svanninge
Franziska Erichsen

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Fritz til Anna i tiden 27/7 1893 til 16/10 1904.