Menu

Fynboerne

1898-02-03

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Det sner og er koldt. Johannes Larsen har været hos Christian Andersen. Om aftenen skal han spille kort med ham.
Larsen sender Alhed et udklip fra Nyborg Avis. Han venter besøg af Træskomanden (som har bestilt Larsen til at male en skive til Fugleskydningsselskabet).

Transskription

Kjerteminde 3 Februar 1898.

Min egen Kæreste!
[noget af papiret mangler] maa undskylde mig at [noget af papiret mangler] ikke i Dag, jeg mener i Morgen [noget af papiret mangler] dette Brev paa Sengen. Jeg [har] nemlig været nede at [noget af papiret mangler] baade i Formiddag og i Eftermiddag og jeg kom ikke saa tidlig op at jeg kunde naa at skrive før jeg gik. Det er et nederdrægtigt Vejr det blæser stærkt af N.V. og sner saa jeg blev helt hvid af at gaa hjem fra Chr. Andersen og naar jeg sidder [noget af papiret mangler] og ser ud af mit Vindue [noget af papiret mangler]l Ting hvidt af Sne Luften med. Jeg har ellers ingen Ting at fortælle Dig i Dag, men det gør jo ingen Ting siger Du, naar du bare faar Brev og [noget af papiret mangler] faar Du jo. I Aften skal jeg som Du ved ikke paa teknisk Skole, men der[imod] skal jeg ned til Chr. Andersen og spille ”66” med Chr. A. og [ulæseligt ord] og Peter Nielsen. Peter er en sær Torsk, jeg har ikke hørt det mindste fra ham endnu, skønt jeg svarede ham strax. Jeg venter at faa Brev fra Dig i Morgen og glæder mig meget til det, umaadeligt meget. Jeg sender hermed det Udklip af Nyborg Avis som jeg lovede Dig i Gaar det er Meningen at der skal [noget af papiret mangler] saadan noget paa [noget af papiret mangler]men, paa nogle af de gamle Billeder derude [noget af papiret mangler]er nemlig noget lignende, men det forekommer mig at dette er en sjælden Samling Umuligheder. Alligevel maa Du nok sende mig dem tilbage igen, da jeg en af Dagene kan vente Besøg af Træskomageren [noget af papiret mangler] kommer herned med [noget af papiret mangler]aden det skal males paa, dog skal jeg ikke male Rammen. Kan Du hilse Brandstrup og Fru Brandstrup fra mig. De allerkærligste Hilsner til Dig selv fra Din hengivne Kæreste
Johannes Larsen

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Alhed Larsen er i København. Hun tager sangtimer hos Hedevig Lützhøft og bor (i hvert fald noget af tiden) hos sin moster Wilhelmine Berg.
Johannes Larsen er i gang med billedet Christian Andersen lader patroner.
Winckler (Træskomanden) har bestilt Johannes Larsen til at male en skive til Fugleskydningsselskabet i Nyborg.

Kerteminde
København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien