Menu

Fynboerne

1899-01-30

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Alhed har sendt erantis i et brev. Johannes Larsen har grunderet en plade, som han skal kopiere Eva over på. Han har hentet sit billede af faderen og hunden Bob. Tidsskriftet Vagten har skrevet, at de gerne vil bringe flere af Larsens fugletegninger, men uden honorar. Dr. Lützhøft vil købe en akvarel. Larsen håber så at kunne betale sin gæld til Fru Bacci. Han håber ikke, at Alhed har opgivet at komme til København.

Transskription

[Købe]nhavn 30 Jan. 1899.

Kære lille Alhed!
Tak for Dine 2 Breve i dag især for det sidste, med de smukke Blomster, de 2 Eranthis saa saa smukke ud paa Papiret, men jeg kunde alligevel ikke lade være med at tage dem ud og sætte dem i [Vand] og nu ere de helt ud[sprungn]e igen. Jeg har ikke [noget af papiret mangler] bestilt andet i Dag [end g]runderet en Plade med Kalk og Casein, som jeg skal copiere Eva paa, i Morgen tidlig begynder jeg, jo det er sandt jeg har faaet hentet mit Billede [af] Fader og Bob og faaet det i Pleje hos min Fætter Alfred hvor Uglen bor. Jeg fik i Dag Brev fra det nye Tidsskrift Vagten, som gerne vilde have flere Fugletegninger af mig, men ikke honorerede dem, derimod skrev de at det var en Selvfølge at de blev ved at være min Ejendom. Du klager over at jeg ikke har skrevet, [eller] rettere at Du ikke har [hørt] fra mig i 3 Dage, men [jeg skrev] jo dog til Dig i Lørdag[noget af papiret mangler] Efter at jeg havde [noget af papiret mangler] kom Dr. Lützhøfft her, han fortalte at han kunde saa godt lide den Aquarel fra Fyns Hoved som hænger her [og spu]rgte om jeg ikke havde en han kunde faa for en billig Penge, jeg har jo en der ligner den og skrev strax efter den for at han kan faa den at se og nu haaber jeg at jeg kan faa den afsat for en 30 Kr.s Penge saa at vi kan faa sendt de Penge til Fru Bacci, som begynder at trykke mig. Det er jo skidt at Arbejdet saa [noget af papiret mangler] holdt op, bare det nu [ikke] skal vare for længe med [de] Kopieringshistorier, for [nu er] der jo ikke saa forfærdelig længe til Peters rejser og til den Tid skulde jeg jo gerne begynde at tjene noget igen, og saa skulde Du vel ogsaa helst være herovre. Du skriver ikke en Smu[le om] at komme mere, Du har da vel ikke opgivet det? Jeg længes efter Dig. I Gaar var jeg ude hos min Fætter, saa med Uglen og Klaks ude omkring lange Linie og henne at spise til Middag i store Kongensgade og derfra gik de paa Concert og jeg ud til Schous. Jeg er alene hjemme nu og begynder at fryse saa jeg tror snart [jeg vil] i Seng d.v.s. jeg vil for[noget af papiret mangler] om jeg ikke skulde skr[noget af papiret mangler] med det samme jeg [noget af papiret mangler] God Nat min egen K[æreste] Mange kærlige Hilsner fra Din
Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Johannes Larsen kopierer en Eva til kalkmalerierne.
Johannes Larsens billede af faderen og hunden Bob.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Johannes Larsen er i København for at arbejde for Joakim Skovgaards på dennes forarbejder til kalkmalerier i Viborg Domkirke.

København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien