Menu

Fynboerne

1899-01-13

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen er i København og bor hos Oppermann. Han har besøgt Zahrtmann og set på hans nye billeder. Zahrtmann opfordrede til, at Larsen skulle tage Alhed med.
Brandstrup var i Esbjerg og ikke hjemme, da Larsen ville besøge ham

Transskription

Kjøbenhavn Fredag 13/1 1899.

Min egen søde Ven!
Tak for Brevet som jeg fik i Formiddag. Jeg var saa oppe hos P. paa Maler[noget af papiret mangler]en han havde travl[noget af papiret mangler]ud til Bollerup, On[noget af papiret mangler]de han, ma[noget af papiret mangler]me ud til dem [noget af papiret mangler]let jeg er ved nu, me[noget af papiret mangler] er jeg her oppe hos M[noget af papiret mangler] at skrive dette, hun beder mig hilse Dig, og er gaaet nu. Jeg troer jeg gaar op og ser til Uglen paa Vejen her fra til Peter. Jeg kommer fra Zahrtmann som var meget forkølet, men umaadelig elskværdig, vi sad og røg Cigaretter og spiste Katrineblommer og gennemgik hele Rejsen og saa paa hans Billeder, det med Leonora Kristine og Ulfeldt og et stort Lampelysbillede med en Dame som sidder i en Seng, et meget smukt Billede og saa var han [noget af papiret mangler]dt paa et nyt [noget af papiret mangler] det er snart længe [noget af papiret mangler]n har lavet saa [noget af papiret mangler]er jeg synes de se[noget af papiret mangler]komme paa Højd[noget af papiret mangler]t bedste han har m[noget af papiret mangler] maatte endelig tage Dig derover sagde han, det var en meget daarlig Maade at bo hver for sig. I Morges spiste jeg Frokost hos Oppermanns og fulgtes med dem ind paa Glyptotheket derfra gik jeg over til Brandstrups, men traf kun Trine og Sygeplejersken, Brandstrup var i Esbjerg men kommer i Aften, saa kan jeg kige derop i Morgen. Derfra gik jeg paa Thorvaldsens Musæum og derfra til Zahrtmann og nu til Uglen og Peter, saa Du kan da se at jeg faar no[noget af papiret mangler] Nu mange kæt[lige Hilsn]er i Morgen ska[noget af papiret mangler] Besked om h[vordan det] gaar mig hos [noget af papiret mangler]
Din
Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Zahrtmanns malerier af Leonora Christine og Ulfeldt (hvilket?) og af en kvinde i en seng (hvilket?)

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Brandstrup var i Esbjerg. Hans rytterstatue af Chr. IX blev færdig i 1899 og opstillet i Esbjerg, så det er muligvis derfor, han er i byen.
Sygeplejersken hos Brandstrup: Af senere breve fremgår det, at Fru Brandstrup er faldet og har brækket benet.

København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien