Menu

Fynboerne

1900-04-06

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen ønsker Alhed til lykke med fødselsdagen og ønsker at han havde været hos hende. Han ser lidt lysere på fremtiden end i sidste brev.
Larsen har været til fægteoptræden. Han kan ikke sende Alhed penge, da han ikke har fået fra Anker Heegaard endnu.

Transskription

Kjøbenhavn 6 April 1900.

Min egen kæreste Ven!
Allerførst vil jeg ønske Dig til Lykke og saa vilde jeg ønske at jeg kunde bidrage mit til, at Du maa faa en rigtig glædelig Fødselsdag, jeg [ved] bare ikke hvordan jeg [skal] bære mig ad med d[et]. Ganske vist synes jeg [at jeg] ser noget lysere paa F[remti]den i Dag end i Gaar, men der er alligevel ingen rigtig Humør i mig. Jeg fik et Brev fra Dig i Morges og det glæde mig meget at læse hvad Du skrev om lille Goyemand at han er saa rask og ser saa godt ud. Jeg var i Aftes med Brandstrup i Concertpalæet og saa en Forevisning af Kjøbenhavns Fægteklub, vi havde Billetter af Frk Emma H. [der va]r en af de optrædende. [I Af]ten skal vi til Fødselsdags[mid]dag i Tordenskjoldsgade, [det] morer mig ikke.
[Det s]kal nok gaa med Dis i ”la Scala!” Du troede at Du ikke fik Brev fra mig i Forgaars, men saa har Du vel faaet 2 i Gaar, jeg har da skrevet hver Dag. Jeg kan ikke sende Dig noget da jeg endnu ikke har faaet Penge fra Anker Heegaard, jeg skal ud til Plesner for at høre om han har skrevet til ham, men jeg skal nok tage noget med hjem til Dig. Bare jeg var hos Dig og i Færd med [at] arbejde igen, jeg læng[es] meget efter Jer. Ja [det] blev nok ikke noget muntert Brev, men jeg kan ikke gøre det bedre, saa Du maa bære over med mig. Mange allerkærligste Hilsner fra Din
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Anker Heegaard har muligvis købt en af de akvareller, som Ulrik Plesner af Johannes Larsen har fået som løn for arkitekttegninger til huset i Kerteminde.
Lille Goyemand må være Alhed og Johannes Larsen søn, Andreas.
Det er uvist, hvad Ingeborg Astrid Warberg (Dis) skal i "la Scala".

København
  • Tordenskjoldsgade, København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien