Menu

Fynboerne

1901 sensommer

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes og Alhed Larsens hus på Møllebakken er under opførelse. Larsen har været hos Elias B. Muus for at få træ til byggeriet, men kunne ikke få noget, før han betalte, så han gik til Bøttern og købte tagsten, som bliver betalt med bl.a. korn fra Larsens far. I.A. Larsen venter på at låne tærskeværket. Johannes Larsen spørger Alhed, om hun har penge, for han skal betale for dåb.

Transskription

Kjerteminde

Kæreste Alhed!
Jeg staar og hjælper Hinke at tage Planter ud til Vinduerne og jeg ser det er nødvendigt at staa over ham til han kommer saa vidt at vi faar dem kørt ned til Høvleriet, jeg venter ogsaa paa Thomsen som skal tage ud til Trapperne, han lovede at komme lige over Middag og nu er det omtrent Togtid, saa jeg kan ikke følge med Junge som jeg havde haabet. Murerne er ved at gøre Kældergulvet færdigt. Jeg var hos Mu[ulæseligt] i Gaar, men Schriver var ikke hjemme og kom først Torsdag og den anden Bede kunde ikke udlevere Træet før han fik Penge eller Korn eller fik svar fra Schriver saa bad jeg dem beholde deres Træ og købte baade Træ og Tagsten hos Bøttern han havde lige faaet Tagsten hjem, paa de Vilkaar at han skal have ”de 200 Kr. for Brushønsene” naar de kommer og Resten dækkes med Korn som Fader leverer. Ole Poulsen har nemlig Tærskeværket i disse Dage og det er ikke afgjort at Fader kan faa det lige efter ham. Nu skal Junge gaa siger hun. Du har vel ikke faaet Penge, det vilde være rart om jeg kunde have faaet en 30 Kr. saa jeg kunde have betalt den Daab. Jeg er meget urolig for lille Puf men jeg hører vel ingen Ting før jeg kommer
Mange
kærlige Hilsner
Din

Johannes Larsen

Fakta

PDF
Brev

Da

Udateret. 1901, for huset på Møllebakken er under opførelse, og kun det ældste barn, Puf, omtales. Sensommer, for der tærskes.

"Ole Poulsen har nemlig Tærskeværket": Man havde i Kerteminde et damptærkeværk på andelsbasis.

Det Kongelige Bibliotek