Menu

Fynboerne

1901-08-28

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har været på jagt, og han blev ikke så træt som før, for han er ved at komme sig. Han har ikke malet, for det har stormet og regnet, men lyset er smukt.

Transskription

28. Aug. 1901

Kæreste Alhed!
Tak for Brevet i dag, Blyantsbrev. Dette er ikke af Hævn, men jeg har ikke Blæk ved Haanden. Vi skal strax ind at spise. Vi havde bestemt at rejse herfra i Dag og tage til Ribe, for saa at rejse derfra i Morgen, men desværre er Vejret rent umuligt, eller var da i Formiddag. Vi var ude i Gaar og fik 7 Bekkasiner og 2 Brushøns. Og i Eftermiddag skal vi ud sammen med en Dr Høgh Guldberg som er her for Tiden. Dette bliver vel altsaa det sidste Brev Du faar [før] vi ses, og det bliver vel [forhaa]bentlig i Morgen. D[noget af papiret mangler] kedelige forfjamskede [noget af papiret mangler] Du faar fra mig, hun [har] næsten aldrig ordentlig Tid til at skrive. I Gaar havde jeg det godt hele Dagen og i Dag ogsaa. Jeg bliver ikke nær saa træt af at gaa paa Jagt nu som i Begyndelsen, selv om jeg nok kan mærke at jeg ikke er i fuld Kraft endnu, men det er da rart at jeg er kommen mig. Jeg har slet ikke faaet malet noget, de sidste Dage har det stormet og regnet, men været aldeles dejligt Vejr at gaa ude i med pragtfulde Byger og Belysninger. Mange kærlige Hilsner
Din
Johannes Larsen

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

I det forrige brev til Alhed skrev Johannes Larsen, at han var på vej til Nymindegab. Sammen med dette brev fandtes et ubeskrevet stykke brevpapir fra et gæstgiveri i Nymindegab (indsat).

Julius Høegh-Guldberg
  • Ribe

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien