Menu

Fynboerne

1901-07-18

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen har været bange for, at Johannes Larsen er kommet noget til ved tordenvejr eller ildebrand.
Hun maler på et billede af floks.
Det er varmt og trykkende.

Transskription

Min egen Ven!
Jeg er et Fæ, men jeg kan ikke gøre ved det. Jeg gaar og er saa bange for, at Du skal være kommen noget til ved den Torden i Gaar, jeg ventede med Længsel Posten i Dag, saa Du kan tænke Dig min Skuffelse, da jeg ikke fik Brev fra Dig. Vi har hørt, at der var Ildebrand i Svanninge hvad der jo ikke forbedrer Sagen. Nu skal jeg op at hænge i med de Flox, saa haaber jeg at glemme noget af min Uro og Bekymring. Den lille har været urolig i Nat, han taaler ikke den Tordenluft, men nu i Dag ligger han nede i Haven i sin Vogn og sover saa sødt. – Mor og Johanne kommer med Iltoget. – Jeg synes, Luften er ligesaa varm og trykkende endnu. Dette er et lille usselt Brev, men jeg maa op at male, mens han sover.
Hils dem alle! 1000 Hilsner, gid dog denne Lap maa træffe Dig i bedste velgaaende.
Din egen Alhed.

18de Juli

Omtalte genstande

Alhed Larsen maler på et billede af floks

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er forsynet med dato og månedsangivelse, men ikke år. Begge Alhed Larsens drenge er født, og den mindste sover i barnevogn, så det må være 1901 (eller måske 1902).

Johannes Larsen er formodentlig i Svanninge. Alhed skriver, at hun er bekymret for ham, fordi der har været ildebrand på dette sted.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien