Menu

Fynboerne

1901-03-02

Modtager

Christine Swane

Dokumentindhold

Christine Swane skal flytte tilbage til Kerteminde. Alhed har født en kraftig dreng. Johannes Larsen har ordnet Christines billedrammer. De skal nok blive færdige.

Transskription

1901- 03-02
Kærbyhuus
Lørdagaften
Kjære Dinemor; saa er den Tid gaaet at Du igjen skal hjem til os og Gud ske Tak den er jo gaaet godt; naar Enden er god, saa er jo alting godt. Her er det saa godt som det kan være den lille ny Dreng skal ligne Puf saameget jeg kan nok se det men Øjnene ere ikke som hans dem er der kun en der har; men det er en kraftig Dreng der tager godt fra; saa vi haabe han maa trives godt, Vægten var 7 Pund; Marie og Puf er ovre med Barselmad [Sado]kage, Kringle og Æg, der var Brev fra Laurentius og Blomst i Potte, en lille guul – Faster Sophie, var derovre før, faster Thrine er kaldt til Jylland hos Jacob, han har været syg og er endnu; hans husholderske skal rejse til Aalborg Sygehus – og være en 6 Ugerstid, saa det bliver jo en længere Rejse; naar hun er deroppe vil jo nok Besøget hos Martins følge lige efter dette-, her var Brev fra Martha forleden Dag, Helga er fra 1. Marts Huusholderske hos 2 Brødre Herrerne Jensen. Gaarden hedder [Freierhuset?] – det var der Niels Ebbesen bandt sin Hest inden han gik ind til Randers, og vog den kullede Greve, det er paa historisk Grund hun boer –
Nu begynder Beretningen om vi selv Toget [papir mangler] Christine men jeg sender det ikke før vi kommer[papir mangler] jeg haaber det bliver Onsdag var det ikke saadan Margr[ethe papir mangler] jeg skal saa se at faa et andre Sko til Dig [papir mangler] været saa meget for mig nu med Vask og [papir mangler] jeg har faaet alle 4 Par Lagen her [laa]
af Vilhelms [ papir mangler ] det var nok en tosset Sætning den. Fader er i Korsør i dag saa vi bliver sent oppe i Aften, Johannes har rendt rundt om dine Rammer i Dag de skal nok blive færdige – saa faar de høje Herrer gjøre hvad de vil.
Sygeplejersken er en rar Een. Marie sover derovre med Puf i den mellemste Stue han er meget sød. Jeg skal nok skrive nærmere om Dagen jeg tænker vi maa rejse Tirsdag med 3 Toget og saa blive der til Torsdag Formiddag – nu faar vi se. Samme Dag at Sønnen kom var Mejer og Thomsen ovre i Haven at sætte Pladsen at til Kalkkulen den kommer vist Mandag saa skal der begyndes med at kjøre sammen.
Det er meget bedre Fru Olsen saa Ida beholder sin Moder endnu denne Gang – Hilsen fra dem ovre paa Hjørnet hils nu Margrethe og Onkel mange Gange og Alfred med kan jeg tro, hvordan boer Lindbergs?
Nu tilslut en kjærlig Hilsen fra os Alle Din trofaste Moder

Fakta

PDF
Brev

Da

Dato på konvolut, Lysses fødsel nævnes(27.2 1901). Brevet skrives lørdag aften. den 2.3 1901 er en lørdag

I foråret 1901 sendte Christine Swane for første gang billeder ind til Forårsudstillingen på Charlottenborg (Birgit Bjerre: Christine Swane, Johannes Larsen Museet 2003)
Onkel er Christian Eckardt.

Kerteminde

Fremgår af brev

København

Fremgår af kuvert

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv