Menu

Fynboerne

1902-03-11

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har fået indrammet akvareller. Villaen på Møllebakken i Kerteminde er ved at blive bygget.
Larsen kan ikke finde en liste med titler og numre på en række billeder, så de kan ikke blive nummereret, før de bliver sendt til København.
Kleinsorg har ikke sendt trykkene.

Transskription

Kærbyhus 11 Marts [noget af papiret mangler]

Kæreste Alhed!
Tak for Dit Brev. Schous Adr er Adelgade 17 – 3 Sal, sommetider skriver jeg vist 27 men jeg tror i Øjeblikket at 17 er rigtigt. Jeg har nu faaet alle Rammer fra Frederik Petersen og har sat alle Aqauarellerne i undtagen den jeg maler paa og som jeg haaber [at faa] færdig i Morgen. Stee[noget af papiret mangler] Bæst han bliver vist f[ørst] færdig i Morgen hvad [ri]meligvis fører til at [noget af papiret mangler] broncerede Forkanter paa Rammerne. Thomsen traf jeg i Dag og var med ham henne at se paa Dørene, han havde lavet de 10 af dem [noget af papiret mangler] Køkkenet og øverste Etage og var i Gang med de andre, han lovede at mande Folk op og lave Bagtrappen og Shelterrummet til Værkstedet færdigt saa Murerne kan begynde naar det bliver Tø. Her har været en væmmelig Kulde i Dag. Jeg har faaet Plankerne til Trappen kørt ud, det bad Thomsen om, og ligeledes har han faaet sin Høvlebænk [noget af papiret mangler]an skulde af med en [noget af papiret mangler]ie og Hinke har faaet [noget af papiret mangler]ien fra Gregersen. [noget af papiret mangler] er nu fuld Gang med at [ulæseligt ord] Vinduerne og hænge dem paa saa der kan snart begyndes med at sætte Ruder i, bare nu Vejret maa forbedre sig saa M[noget af papiret mangler] kan begynde. Jeg har vendt hvert Papir i Spillebordsskuffen og Noderne uden at finde det Papir hvorpaa jeg skrev Titlerne og Numrene op paa Billeder og jeg er derfor afskaaret fra at sætte Numre paa dem hvad der igen har til Følge at de ikke kan blive nummererede før vi kommer til Kjøbenhavn, dersom Du ikke ved hvor Opskriften er og [kan] meddele mig det o[noget af papiret mangler]ende, Billederne ska[l sen]des paa Fredag. Jeg [har] i Dag rykket for Regningen til Tombolaen, den skulde have været der ovre første Marts. Det Smøl til Kleinsorg har endnu [ikke s]endt Trykkene. Hvis jeg ikke havde saa meget at gøre og rende om vilde jeg kede mig ganske forfærdelig, jeg begyndte i Gaar at faa Rejsefeber da Baronen skulde af Sted men i Dag gaar det bedre. Mange kærlige Hilsner til Jer alle tre fra

Din
Johannes Larsen

[Hi]lsen fra Marie.
Der var Brev fra Moder i Dag de var kommen godt derop.
JL.

Fakta

PDF
Brev

Noget af papiret og dermed årstallet mangler. Alhed og Johannes Larsens villa på Møllebakken er ved at blive opført (1902). Oplysninger om håndværkere mm stemmer overens med Johannes Larsens brev til Alhed 10. marts 1902.

Larsen-familien bor i Lille Kærbyhus, som også var ejet af familien, i Kerteminde.

Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek