Menu

Fynboerne

Forår 1902

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen maler på pæretræet. Hans far har givet ham den idé, at han kan sejle med et dampskib ført af kaptajn Jens Olsen fra Kerteminde til Korshavn og videre til Odense for at se på motiver. Fra Odense vil han tage toget til Højrup og besøge Alhed.

Transskription

Kjerteminde 28 – [noget af papiret mangler]

Kæreste Alhed!
Jeg lovede Dig nok et langt Brev i Aftes, men dette bliver nok ikke saa langt alligevel. Det blev ikke Solskin i Morges, det er snart længe siden det har været det om Morgenen, derimod fik jeg gjort lidt ved Pæretræ[et] det tegner snart t[il at blive] ganske godt. Men[noget af papiret mangler] og malede paa d[noget af papiret mangler] Fader og gav mig [noget af papiret mangler] Idé. Dampskibe[noget af papiret mangler] Kaptain Jens Ols[en er] her og skal i Morgen gaa om til Korshavn ved Fyns Hoved og losse noget Cement der og derfor [noget af papiret mangler]se med Resten [noget af papiret mangler]de jeg jo faa en udmærket Sørejse og se paa Motiver paa Vejen. Jeg var saa henne hos Olsen efter Middag og aftalte med ham at han skulde komme og purre mig ud Kl. 3 i Morgen tidlig og saa skal jeg drikke Kaffe henne hos ham saa behøver ingen her at [noget af papiret mangler] Fra Midskov og [noget af papiret mangler] Odense har jeg al[drig sej]let før saa jeg glæ[der mig] til den Tur og hvis [noget af papiret mangler] Vejret bliver godt [noget af papiret mangler] i Aften er det storartet. Jens Olsen mener at vi kan blive saa tidlig færdig i Korshavn at vi kan naa Odense om Eftermiddagen [noget af papiret mangler] maaske kan jeg [tage] med Eftermiddagstoget til Højrup, men hvis jeg nu kommer med sidste Tog kan jeg saa komme ind?
Mange kærlige Hilsner Din hengivne

Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Johannes Larsens maleri af et blomstrende pæretræ.

Fakta

PDF
Brev

Da

Noget af papiret mangler og dermed år og måned. Det er 1902, for 1900-1902 malede Larsen hvert forår på et blomstrende pæretræ, og i 1902 planlagde man, at han skulle sejle med Jens Olsen til Korshavn.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien