Menu

Fynboerne

1902-03-12

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har modtaget prøvetryk. Han raderer, klargør billeder og maler på rådyrene og et måneskinsbillede. Billederne skal sendes fredag, men Winkel & Magnussen har ikke sendt kasser. Rammerne er færdige og ved at blive forgyldt.

Transskription

Teknisk Skole 12/3 1902

Kæreste Alhed!
Tak for Dine 2 Breve. Kludene ere sendte i Aften som Banemærkepakke. Grossereren har ogsaa sendt Varerne i Dag. Prøvetrykkene kom i Aftes, de saa for Resten ikke helt meningsløse ud, men de kunde jo have været en hel Del bedre. Jeg raderer [og] jeg har fuldt op at gøre [med] at faa Billederne i Orden. I Dag har jeg malet hele Dagen paa Maaneskinsbilledet og Raadyrene og i Morgen skal jeg se at faa dem færdige og tillige Aquarellen og paa Fredag skal de jo sendes af Sted. De Bæster til Winkel & Magnussen har endnu ikke sendt Kasserne. Sten er mærkelig nok bleven færdig med Rammerne i Morges jeg var inde hos Jantzen de var lagt an med Guldgrunde og bliver forgyldte i Morgen. Hils Puf og Lysse fra mig.
Mange kærlige Hil[sner] til Dig selv fra D[in]

Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Johannes Larsen maler på et billede af rådyr samt på en måneskinsmotiv.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Peter Tom-Petersen lærte i 1902 Johannes Larsen at radere ved Brahetrolleborg. Larsen lavede her en radering af kalkuner, som Faaborg Museum ejer. Foto findes ikke p.t.
Danmarks Kunstbibliotek har ikke katalog fra Johannes Larsens udstilling hos Winkel & Magnussen 1902.

Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien