Menu

Fynboerne

1902-03-12

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Den kopi/liste, som Johannes Larsen har ledt efter, ligger i Alheds syæske.
Alhed er hos forældrene, og når Johannes Larsen kommer på søndag, skal han tage "lille Bob" med i den lille kuffert - og sit nye tøj på.

Transskription

[Min] egen kære Larsi!
[Tak] for Dine to Breve, jeg skulde [noget af papiret mangler]ligvis være bleven ulykkelig [over] at det var Dig en Skuffelse [at] vi var stukken af, men jeg [maa] tilstaa, at jeg er ondskabsfuld nok til snarere at glæde mig over det, - er det frygtelig af mig? men det gjorde jeg nu. – Men Du kan tro, det var heller ikke med ublandet Glæde, at jeg afrejste, jeg var mange Gange ligeved at opgive det, - naa men nu ses vi jo om faa Dage, og Du kan tro, jeg glæder mig til Du kommer. – Den Kopi ligger i min brune Syæske paa Klaveret. – De vil beholde Puf hernede, mens vi er [noget af papiret mangler] fortæl Marie det, hun [noget af papiret mangler] ikke glad ved det, men [noget af papiret mangler] at det er et gamm[elt] Løfte og at de har glæ[det] dem til det, Marie [noget af papiret mangler] ham jo ogsaa altid e[noget af papiret mangler] forklar hende det. Han gaar og morer sig brillant, er vældig oppe hele Dagen men sød og artig. Hør, vil Du ikke tage vores lille Kuffert med, den du havde med i Nordskov og saa deri medbringe_ lille Bob_. Endelig. Han tør ikke sidde paa de her, saa vi har meget Mas med ”det store”, og naar han nu skal blive her er [lil]le Bob aldeles nødvendig. Mon Kurvemageren ikke kunde gøre Kufferten en Smule i Stand. – Klax og Agra[ren] komme vist ogsaa paa Søndag samt Flagsted og Lehle og [noget af papiret mangler] cand. Brøndsted fra København. Bare Du kunde faa Dit nye Tøj paa herhen d.v.s. Du maa ikke udsætte Din Rejse en eneste Time for det, Du er jo smuk, hvad Du end har paa. – Jeg har været paa Gelskov med begge Ungerne i Eftermiddag. – Palam har gemt Brændevinen til Du kommer. Naa nu kun 1000 kærlige Hilsner og et Kys fra Din egen Alhed

Jeg haaber ike, Du bliver ked af alle de Komm[noget af papiret mangler] Hvis Du hellere vil tage l[noget af papiret mangler] i løs Indpakning og ikke Ku[noget af papiret mangler] saa kan det godt gaa.
12te Marts – 1902

Hils Marie.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Kopien, som ligger i den brune syæske, må være den liste med numre og titler på billeder, som Johannes Larsen har efterlyst i et tidligere brev. Han skulle bruge listen til en udstilling.
"Lille Bob" må være en potte.

  • Nordskov

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien