Menu

Fynboerne

1902 eller 1903, sommer

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen har taget toget til Erikshaab, hvor hendes sønner allerede var. Andreas (Puf) havde meget at fortælle, og han ville have, at hans far også kom til "Jereshaab". Marie har sovet med børnene i det store værelse.

Transskription

Lille, go’e Lav!
Jeg kom godt herned i Gaar, men det var knusende varmt at køre i Toget. I Odense styrkede jeg mig paa en Bajer og 2 Stk. Smørrebrød. Ungerne har det udmærket, Puf er bleven tykkere og Lysse er bleven saa voxen og udviklet, han var glad ved mig, men er dog gladere ved Marie nu. Puf var henrykt over mig og havde 1000 Ting at fortælle mig, og blev ved at tage det Løfte af mig, at jeg ikke maatte rejse igen, da jeg hilste ham fra Dig sagde han at Du skulde ogsaa komme med paa Jereshaab og blive der altid. Jeg har ligget paa Gæstekammeret i Nat, Marie ligger inde paa ”det store” med Ungerne, men de kom begge to ind til mig i Morges. – Marie befinder sig vel og har taget 2-3 Pund paa. Nu Farvel lille Las, jeg kan ikke lide [ordet overstreget] lide at være fra Dig!. 1000 kærlige Hilsner fra Din egen Alhed, der elsker Dig.

Fredag

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret "Fredag". Alhed Larsen er i sit barndomshjem, Erikshaab, sammen med sine sønner. Den mindste blev født i 1901. Familien flyttede fra Erikshaab i oktober 1903. Den ældste dreng taler så godt, så han har bedt Alhed love, at hun ikke rejser igen.

Andreas og Johan Larsen (Puf og Lysse) er tilsyneladende blevet passet i Alheds barndomshjem, Erikshaab, som Puf tror hedder "Jereshaab".

Erikshaab
  • Odense

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien