Menu

Fynboerne

1902-07-20

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen er sammen med Christine Larsen (Uglen) og Fritz Syberg (Baronen). Han maler bygevejr, men dueurterne, som han var begyndt på, er blæst i stykker. Man kunne ikke skaffe logi til Karl Schou.

Transskription

Kjerteminde 20 Juli [noget af papiret mangler]

Kæreste Alhed!
Tak for Dine Breve. Jeg fik et i Forgaars Aftes og 2 i Gaar Middags, som du ser er jeg her Uglen og jeg gik hertil i Gaar Eftermiddags og havde tænkt at tage derud i Eftermiddag men venter nu til i Morgen Formiddag for at følges med Baronen som er kom[met] tilbage. Vi mødte n[noget af papiret mangler] Kød i Gaar Eftermid[dags] som Uglen havde [noget af papiret mangler] til Grossereren om [at sen]de derud med en Vogn og haaber at det maa holde sig til i Morgen. [Jeg ha]r gaaet og lavet nogle Aquareller i min Skitsebog af Bygevejr og Stormvejr hvad der har moret mig en hel Del, og jeg tror det er noget jeg skal til at lægge mig efter i stor Udstrækning. Mine Dueurter som jeg begyndte paa er blæst fordærvede nu saa det lader ikke til jeg skal have Held med det[Bill]ed, det er det samme [jeg] begyndte paa [noget af papiret mangler]aa. Ja nu faar [Du i]kke mere i Dag, jeg skal spise til Aften hos Baronen. Men i Morgen skal Du faa et længere Brev derude fra. Det kunde i[kke] lade sig gøre at skaffe Logi til Schous, og Baronen siger ogsaa at Marie havde helt tabt Lysten til at komme derud da hun hørte at der ingen Skov var derude. Mange kærlige Hilsner og Kys til Dig, Puf og Lysse, hils de andre Din

Johannes L[arsen.]

Omtalte genstande

Johannes Larsen maler stormvejr, blæsevejr og dueurter

Fakta

PDF
Brev

Da

Der er klippet i brevet, så årstallet mangler. Det kan være 1902. Begge Larsens børn omtales, og den sidste blev født i 1901. Johannes Larsen maler dueurter, hvilket han også omtaler i et brev fra Fyns Hoved 26. juli 1902.

Det er uklart, hvor Johannes Larsen og de øvrige opholder sig. Måske på Fyns Hoved.

Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien