Menu

Fynboerne

1903-04-28

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har været i Zoo for at male, men solen kom næsten ikke frem. Han blev inviteret til middag hos en fugleinteresseret tysker.
Larsen har været hos Alheds søster, Louise (Lugge), for at høre, hvordan deres mor har det. Moderen var kommet op af sengen, og Andreas (Dede) har det også godt.
Glarmester Fledelius vil gerne have nogle tegninger til brug på vinduer til Marienlyst.
Billederne skal nu hænges op.

Transskription

Kjøbenhavn 28 April 1903.

Kæreste Alhed!
Tak for Dit Brev som jeg fik lige nu da jeg kom hjem. Det er dejligt at Lysse stadig er bedre og rart at Uglen hjælper Dig. I Dag var jeg saa tidlig i zoologisk Have at jeg maatte vente [noget af papiret mangler] udenfor inden der blev lukket op, jeg skulde [have] lavet et ordentlig Kraftag i Dag [noget af papiret mangler] Solen kom slet ikke frem, jeg [blev a]lligevel gaaende derude til [noget af papiret mangler] lidt trist og her og er nu om[trent til]freds om jeg faar malet mere [noget af papiret mangler], men det var jo ikke den Ma[noget af papiret mangler] drømt om at gøre det færdigt [noget af papiret mangler] Brandstrup og Lebbemand var der ude i Dag og lille Slav, sidstnævnte præsenterede mig for en Mand som er en Ven af Lysse og Mutter fra Tyskland, han interesserer sig meget for Fugle, skyder maler og stopper ud o.s.v. Han vilde gerne have mig op til sig inden jeg rejste og jeg lovede saa at komme i Dag og spise til Middag med dem, hvad jeg saa gjorde, derfra gik jeg til Brøchner og Studierne laa i London, men han skulde skrive efter dem. Saa vilde jeg op til Lugge for at høre hvordan Din Moder har det, for Du ved vel at jeg har spurgt Dig en del gange forgæves i det jeg først i det Brev jeg fik i Aften har faaet noget at vide om hende siden Du skrev at hun blev syg. Paa Vejen var jeg inde hos Fledelius, [Du ve]d, Glasmanden, han havde [travlt] for Tiden, men vilde gerne [noget af papiret mangler] til at tegne noget ved Lejlig[hed kan] Du huske der hang en Maag[noget af papiret mangler]set, den vilde han i sin [noget af papiret mangler]ave haft mig til at tegne, [den] skal anvendes i en Del Vinduer paa Marienlyst. Lugge og Magisteren var hjemme begge 2 og jeg sad der en halv Times Tid og fik en Cigar og noget Appelsinlikør Lugge havde lavet og skal hilse fra dem. Pang har været her i Søndags, jeg mødte hende paa Kongens Nytorv da jeg var paa Vej til Oppermanns hun skulde op og have en Slæbepibe eller saadan noget i Kufferten men fik det ikke, imidlertid har hun nu faaet hvad hun skal bruge hos Lugge, hun skal til Bryllup paa Skydebanen med 1000 Personer. Lugge havde lige haft brev fra Din Moder som var kommen op nu, og Dede har [noget af papiret mangler] saa godt nu og skal her til [noget af papiret mangler] en af Dagene, Lugge sagde [noget af papiret mangler] har taget 20 Pund paa. Ja de[t var sa]a min Mening at forsøge [noget af papiret mangler] endnu i Morgen i Forbin[delse] Torsdag Formiddag og saa [noget af papiret mangler] med det Torsdag Eftermi[ddag] og se at faa dem til at hænge Billederne ordentlig det bliver nok Christiansen og Møhl Hansen. Mange kærlige Hilsner og Kys til Jer alle tre Din
Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Ikke direkte omtalt, men fra tidligere breve vides det, at Johannes Larsen i Zoo maler et billede af påfugle.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Der er to personer, der bliver kaldt Lysse: Johannes Larsens søn og maleren Nicolaus Lützhøfft.
"Studierne laa i London": Johannes Larsen har tidligere forhandlet med grosserer Brøchner om at sælge nogle akvareller til ham. Da de sidst talte sammen, var Brøchner på vej til London.
Poul S. Christiansen og Møhl Hansen står for anden ophængning af billeder på Den frie Udstilling.

København
  • London
  • Zoologisk Have, København
  • Kongens Nytorv, København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien