Menu

Fynboerne

1903-04-25

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Det er dejligt solskin, og Christine Larsen/Swane (Uglen) har hjulpet Alhed. Johan (Lysse) har det også bedre, men nætterne er slemme, og Alhed er træt. Hun har også hold i ryggen efter at have løftet på lokumsspanden.

Transskription

Lørdag Eft.
25ende April

Kæreste, søde Larsi!
Sikken en Festdag vi har haft i Dag med al det Solskin. Jeg var vaagen før 6 og blev saa begejstret ved at se Solen, at jeg ikke [ordet indsat over linjen] kunde sove igen, men stod op Kl. godt 7. Og Barometret stiger, saa jeg kan ikke vide om vi ikke faar nogle Dages godt Vejr nu. Det var rigtignok ogsaa paa høje Tid for Dit vedkommende. – Uglen kom jo saa i Aftes, hun har ligget her i Nat og været hos mig hele Dagen, det er rigtig en stor Forandring til det bedre, og lille Lysse har det ogsaa meget bedre, saa det har i det hele taget været en udmærket Dag paa [ordet overstreget] især paa Gr. af Solskinnet. Jeg har staaet og malt adskillige Timer i Dag, men jeg ved ikke endnu, om det bliver til noget. Det er saa underlig at male uden Barnepige. – I Morgen er det Søndag, hvis jeg havde været klar over det lidt før vilde jeg have faaet dette med 3.20 Toget, jeg lovede Dig vist i Gaar at skrive igen i Dg om Lysse, Uglen mener der gaar Post ud Kl. 10 om Søndagen men jeg mener nej, nu sender jeg det imidlertid. – Vi er alle bedt ned hos Grossereren til Middag, men jeg bliver selvfølgelig hjemme hos Lysse, der skal ligge endnu i Morgen. Cr. har været her oppe nu i Efterm. og lagt ud for mig om, at jeg saamænd magelig kunde tage Tykke op og med derned! men jeg er da ikke gal, han har slet ingenting spist i Dag, og helt fri for Feber tror jeg ikke han er, men bedre er han og ikke saa lidt endda. Men Nætterne er stadig slemme, saa jeg er snart noget træt og trænger til Søvn. Desuden kan jeg næsten ikke røre min højre Arm og Skulder, jeg har faaet noget Hold i Ryggen af den Lokumsspandhistorie, - naa det er nu ikke noget at fylde Dig med! - - Carl Lange har standset sine Udbetalinger, naa ja, saa ved jeg ikke flere Nyheder Tykke ligger og klynker paa mig, saa jeg maa slutte. Jeg faar nok desværre ikke Brev i Morgen det er Søndag.
Farvel og hils Schous. Det er spændende hvad Kunstforeningen bestemmer. Hilsner og Kys fra
Din Alhed.

Lørda [ordet overstreget]

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er forsynet med dato, men ikke årstal. Det er formodentlig 1903, for Johan (Lysse) er lille barn. Der fremgår af brevet, at det er skrevet en mandag, og 25. april var en mandag i 1903.

Johannes Larsen er sandsynligvis i København (han skal hilse Schou-ægteparret).

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien