Menu

Fynboerne

1903-1914

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen har bragt et billede til Den Frie. Hun har besøgt Hr. Cordosa i Frederiksberggade og haft et opgør med ham om nogle billeder. Lillebror Dede og Alhed forfattede derefter en skrivelse, som de ville have Hr. Cordosa til at skrive under på, men da Alhed mødte Cordosa igen, var der ikke problemer. Cordosa fik et billede med en gravgås, og Alhed fik to akvareller, et billede med ænder og et med sne.
Alhed tager vist nogle evighedsblomster med hjem.

Transskription

Kæreste Lavsi!
Tænk, jeg tror, jeg har ordnet Hr. Cordosa tilfredsstillende. Jeg kom hertil efter en udmærket Rejse og Mor blev forfærdelig glad ved at se mig. Efter en styrkende Frokost gik jeg ind til Kleis, fik Billedet i en Droske og kørte til den fri med det. Derefter gik jeg løs paa hr. Cordosa i Frederiksberggade. Jeg begyndte blidt, men maatte meget hurtig tage fat med Næb og Klør, da han tonede rent Flag som en uordholdende Kæltring. Han vilde enten lade Handelen helt gaa tilbage eller have os til at give Afkald paa det hos Olesen. Jeg nægtede bestemt begge Dele. Vi berammede et nyt Møde til Kl. 3 i den fri og skiltes yderst køligt. – Jeg gik saa herhjem og forfattede sammen med Dede en længere Skrivelse, som jeg vilde have ham til at skrive under paa. Og tænk Dig, da jeg saa mødte kampberedt paa den fri var han yderst spagfærdig ”jeg maatte ikke tro han vilde have narret [noget er overstreget] os”, o.s.v. – Resultatet blev han skrev under, i Aften bliver en Del af Varerne afsendte, det sidste vælger jeg ud paa L [bogstavet overstreget] Mandag Formiddag. Han fik Gravgaasebilledet, og jeg til Gengæld de to Akvareller paa Udstillingen samt det med de 3 Ænder og den lille med Sne. Var det ikke helt godt klaret. Brandt var begejstret og sagde det var brillant lavet, han hørte paa Forhaand [ulæseligt ord]! - - Jeg kommer Mandag med 6 Toget. Skal til Magisterens nu til Aften. – Skal hilse fra Sus, han var saa sød. Jeg tager vist Evighedsblomsterne med hjem, jeg elsker dem . – Jeg venter Brev fra Dig Mandag Morgen, husk at skrive N, ellers faar jeg det for sent. Kys de søde Unger og Dig selv Din A.
27ende

Omtalte genstande

Johannes Larsens billeder af en gravgås, et med tre ænder og et med sne

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret. Alhed besøger i brevet sin mor og bror i København. Laura Warberg boede i København fra sidst i oktober 1903 til 1914. Der er ikke noget i brevet, der giver anledning til at datere det mere præcist.

Det er uvist, hvad uoverensstemmelsen med Hr. Cordosa gik ud på.
Det kan ikke afgøres, hvem den omtalte Brandt er. Larsen-parret kendte adskillige med dette efternavn.

København
  • Frederiksberggade 11

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien