Menu

Fynboerne

1903-09-23

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Anna Syberg

Dokumentindhold

Fritz vil gerne høre nyt fra Anna og beder hende hilse Kukkeren. Hvis det gode vejr holder, kunne Anna komme derud om lørdagen og blive til søndag. Men måske kunne Sakker blive hjemme med Olga. Ellers kan hun evt. send Besse og Tuk derud alene.

Transskription

Kære Høns!

Tak for det tilsendte. Jeg går ud fra at Sakker og I alle har det godt siden Du ikke nævner et Ord derom, men beder Dig dog omgående lade mig lidt vide. Hils Kukkeren og sig at en Ælling har slået sig ned lige ved Siden af Båden hvor den ligger og dukker hele Dagen.

Jeg har en Plan: dersom det gode Vejr varer ved så kunde Du jo tage herud med hele [Rusen] på Lørdag og blive her til om Søndagen så tager jeg muligvis med hjem. Måske er det dog bedst at lade Sakker blive hjemme men Du må jo så se hvordan Du kan indrette Dig med Olga. Dersom Du ikke bifalder det kan Du så ikke se at få både Besse og Tuk herud om Lørdagen – De kan jo nok rejse alene.

Mange Hilsener til Jer alle Din Fritz

Fakta

PDF
Brev

Med blyant anført: 23-9-1900, hvilket måske kunne stamme fra et poststempel på en kasseret kuvert. I så fald, er det formentlig tale om en fejllæsning, da Fritz Syberg skriver om Sakker, Lars Jacob Syberg; der var født 3. maj 1903. Da det lyder som om, han stadig er ret lille, er årstallet anslået til at være 1903, mens det formodes at der har været basis for at vurdere at datoen er den 23/9.

"Kukkeren" er muligvis Hans Syberg, som bl.a. havde "Tukuk" som kælenavn. Sidst i brevet nævnes "Tuk", som er et andet af Hans Sybergs kælenavne.

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Fritz til Anna i tiden 27/7 1893 til 16/10 1904.