Menu

Fynboerne

1903-04-27

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Vejret er godt, så Johannes Larsen har fået malet. Han har været hos Winkel & Magnussen og bestille ramme til det nye billede. Han er spændt på, hvordan det tager sig ud, når det kommer under tag.
En urhane har skogret, og det var et fint syn.
Larsen har været til middag hos Oppermanns med en del andre.
Trist, at Alhed har forløftet sig.

Transskription

Valby 27 April 1903.

Kæreste Alhed!
Sikken et dejligt Vejr vi har i dag, jeg har ogsaa faaet malet en hel Masse, selv om jeg har kludret mere en heldigt med det. Jeg fik det jo maalt i Gaar, men glemte Maalene i Morges og kom først op ad Dagen i Tanker om at jeg skulde have været op hos Winkel og Magnussen med dem, jeg tog saa ind til Schous men der var ingen hjemme saa gik jeg op og bestilte Rammen efter Hukommelsen og jeg tror nok det er rigtigt A A 3 ½ x 2 AL 16 ½ skrev jeg ikke saadan i Gaar, Winkel lovede at jeg nok skulde faa den paa Torsdag, der aabnes Fredag. Jeg traf Find deroppe han skal have Anmeldelsen sendt ud i Aften. Den ene Urhane skogrede hele Formiddagen det saa forfærdeligt godt ud den rendte omkring og slæbte Vingerne og bøjede Halen helt op over Ryggen og det røde over Øjnene var lige saa tykt som Enden af en Finger og stod over over Panden. Jeg blev forfærdelig glad ved Dit Brev i Morges. Jeg havde det meget godt ude hos Oppermanns i Aftes der var Drechsels og Liebmanns og Find og nogle Tanter og Kusiner til Fru Oppermann. Fru Oppermann bad mig om at hilse Dig naar jeg skrev til Dig. Jeg skal ogsaa hilse fra Brandstrups hvor jeg er nu. Det var kedeligt at Du har forløftet Dig paa den modbydelige Spand bare det ikke er noget slemt. Jeg er frygtelig spændt paa hvordan det Billede bliver jeg maler, jeg har ikke nogen rigtig Anelse om hvordan det vil se ud naar det kommer under Tag, og faar vi godt Vejr i Morgen igen kan det jo maaske forandre sig meget. Mange kærlige Hilsner og Kys til Jer alle 3
Din
Johannes Larsen

Omtalte genstande

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Det omtalte billede forestiller påfugle, og Larsen malede det i Zoo. Se "Omtalte genstande". Det blev ophængt på den frie Udstilling under "anden ophængning".
Urhanen har Johannes Larsen sandsynligvis set i Zoo.
"den modbydelige Spand": Alhed skrev i et tidligere brev, at hun hjemme i Kerteminde måtte tømme lokumsspanden, som flød over, og at den var for tung for hende.

Valby

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien