Menu

Fynboerne

1907-10-10

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Emil Opffer

Dokumentindhold

Johannes Larsen skriver til sin ven redaktør Opffer (se denne) vedrørende forberedelser til en udstilling af Larsen billeder i New York.
En henvendelse til en kunsthandler i Boston har ikke givet noget resultat, og Johannes Larsen beslutter sig for at benytte sig af redaktør Opffers tilbud om en mere prisbillig og moderat version i bladet "Dansk-Amerikaneren"s lokaler.

Transskription

Brookline 10 Octbr 1907.
Kære Redaktør Opffer
Tak for Deres elskværdige Brev og for Aviserne. Ja det er omtrent hvad jeg skriver det for. Forøvrigt spekulerer jeg stærkt på hvad jeg skal og hvordan jeg skal, med andre Ord jeg er ikke rigtigt klar over Situationen. Jeg kan ikke godt lave Udstilling baade her og i New York, men oprigtig talt er jeg blevet slemt svalet, siden jeg for et Par Dage siden viste den Kunsthandler her, (som jeg havde talt med om Udstillingen) mine Billeder og talte nærmere med ham. Jeg er sikker på at komme af med en Del Penge og desværre vist lige saa sikker paa ikke at sælge noget. Tror De det vil være bedre i N.Y.? Tror De vi kunde sætte Billederne op paa Deres
Kontorvægge med Tegnestifter? Rammer er saa Satans dyre her og jeg kan jo ikke føre det Ragelse med hjem. Jeg har lavet en halv Snes Aquareller, 4 Oljeskitser, 2 store Oljebilleder og et halvt Hundrede smaa Tegninger og Vandfarveskitser her, desuden har min Kone malet 7-8 Billeder herovre. Hvad er det med D.A.S.? Tror De, der kan laves noget med det? men det skal der vel Rammer til, og det skulde der vel helst laves en større Udstilling ud af, mere noget i Retning af en Eliteudstilling. Jeg kommer rimeligvis og snakker med Dem og tager nogle Billeder med først i næste Uge. Jeg glæder mig til at se den zoologiske Have. Hils Robert Møller .
Deres hengivne Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Johannes og Alhed Larsen er sammen med sønnerne Andreas og Johan på en rejse til USA fra maj til december 1907. Målet er i første omgang Boston, Massachusetts, hvor Alheds søster Christine boede med sin amerikanske mand, lægen William Mackie. Johs. Larsen opholdt sig også 14 dage i New York i forbindelse med sin udstilling på bladet "Dansk-Amerikaneren", og sammen med Alhed tog han på en vildmandstur ved den canadiske grænse.
Brooklyn er en by i Norfolk County, Massachusetts, USA, der støder op til byen Boston. Her blev præsident John F. Kennedy født 29/5-1917.
Johannes Larsen besøger det zoologiske museum på det nærliggende Harvard Universitet i Massachusetts, men også dette zoologiske museum i New York.
D.A.S.: Formodes at være Dansk Amerikansk Selskab

Kilde:
Porsmose, E.: Johannes Larsen. Menneske, kunstner og naturoplever. Gyldendal, 1999.

Brookline
Alhed Larsen
- Møller USA

Det kongelige Bibliotek

Indleveret af Larsen-familien til Det kongelige Bibliotek.