Menu

Fynboerne

1907-10-26

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Frk. Dons har set udstillingen og var glad for den, men hun har ikke råd til at købe noget. Hun vil tage den svenske konsul med frue derhen.
Johannes Larsen har været på Staten Island. Han har malet en akvarel af Brooklyn Bridge og er i gang med et maleri med samme motiv.
Larsen er glad for sin ophængning og har fået mere respekt for sig selv, efter at han har set billederne oppe. Dagen efter kører elevatoren ikke, og så kommer der ingen gæster.

Transskription

[Fortrykt brevhovede]:
Telephone, 5454 Beekman
Room 2024 Tribune Building
Dansk-Amerikaneren
The Danish-American.

An independent weekly newspaper circulating throughout United States, Denmark, Slesvig, Danish West Indies Etc.
Emil Opffer
Editor

J.P. Holm
Publisher

WM. Bath
Business Manager

New York….190

[Indsat med håndskrift]: 26 October 7

Kæreste Alhed!
Ja der er endnu ikke solgt, noget men Opffer mener det kommer nok, nu maa De sgu skrive lidt optimistisk siger han. Frk Dons var til Middag hos Opffers i Gaar, hun var meget glad ved at have set Udstillingen og ønskede hun havde Raad til at købe, hun havde altid glædet sig over mine Billeder paa den frie Udstilling og satte Syberg meget højt, hun vilde derop igen og lovede at slæbe den svenske Konsul og Frue derop de har Penge og køber Billeder. Jeg var en dejlig Tur med Færgen over til Staten Island, med Fru Opffer og Iwan i Frmdgs tog alene tilbage, dejligt Vejr, Byen saa henrivende ud. Jeg maler et Maleri af Brooklyn Broen her fra Kontoret, jeg malede først en lille Aquarel af det samme som jeg synes er god. Vi sidder her og venter paa Fru O og Drengen. I Mrg Søndag skal vi en Tur over paa den anden Side af Hudsonfloden om Frmd. og om Eftrdg paa det zoologiske Museum og Kunstmuseet. Ja vi maa jo saa lægge paa Oppermann og Onkel Syberg naar de 50 af [ulæseligt tegn] er væk, det forekommer mig at spille en mindre Rolle naar de alligevel skal blokkes, men vi er jo ikke færdig endnu med Udstillingen og kunde jo eventuelt lade det hænge her noget længere. Billederne ser godt ud her og jeg har faaet en Del mere Respekt for mig selv siden jeg har faaet dem op. Tak for Brevet i Dag. I Mrg gaar Elevatoren ikke saa kommer her ingen op. Nu haaber vi paa Mandag. Kys de kære Børn fra mig jeg skal se hvad jeg kan gøre for Lysse. Tak ham for Brevet. Nu bød O mig en Cigaret og beder mig sende disse 2 til Dig og C. Hils B og C mange Gange. Mange kærlige Hilsner og Kys fra Din
Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Johannes Larsens oliemaleri af Brooklyn Bridge omtales. Det er uvist, hvilket billede der er tale om. Det indsatte værk er en akvarel og således ikke det omtalte.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Johannes Larsen er i New York, hvor han har en udstilling i kontorerne til bladet dansk-Amerikaneren. Larsens ven, Emil Opffer, er redaktør på bladet. Kontoret ligger på 18. sal, så når elevatoren ikke går, kommer der ingen gæster.
Alhed Larsen og børnene opholder sig i Boston hos hendes søster, Christine, og dennes mand, William Mackie (C og B).
Det er uvist, hvad Johannes Larsen mener med ordene om Onkel Syberg og Oppermann.

New York
Boston
  • Staten Island, New York
  • Brooklyn Bridge, New York
  • Hudson River, New York

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret på DKB af Larsen-familien