Menu

Fynboerne

1909-07-19

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen sender Alhed penge. Han har afleveret et billede hos Ludvigsen.
Larsen har også været hos (advokat) Henrichsen, som så sort på sagen.
Johannes larsen er ked af, at Alhed skal give hans far den dårlige besked.
Den følgende dag skal Larsen til grev Frijs og bogbinder Kyster.

Transskription

Kjøbenhavn 19 Juli 1909.

Kæreste Alhed!
Her sender jeg Dig 50 Kr. Vil Du deraf betale Bøttern de 20 jeg laante til rejsepenge. Vil Du have flere saa skriv. Jeg var hos Ludvigsen i Frmdgs. De var meget tilfredse med Billedet. Saa var jeg hos Erik Henrichsen men han saa meget sort paa det efter at have læst Dommen og mente ikke der var noget at gøre og at det vilde være højst usikkert om vi kunde faa Tilladelse fra Ministeriet til at gaa videre med Sagen. Jeg blev saa enig med ham om at tale med Møldrup om det for at faa en Autoritet mere. Jeg befinder mig i en ret deprimeret Sindstilstand for Øjeblikket. Saa har jeg været hos Anker Kyster igen og i Mrg skal jeg til Greven. Nu skal jeg med Kai Nielsen ud at boxe. Mange kærlige Hilsner Jeg er ked af at Du skal fortælle Fader den mistrøstende Besked.
Din
Johannes Larsen

Omtalte genstande

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Det er uvist, hvad det er for en sag og dom, Johannes Larsen skriver om, men den har formodentlig med I.A. Larsens konkurs at gøre.
"Greven": Af tidligere breve fremgår det, at grev Frijs har bestilt illustrationer til sin private jagtdagbog hos Johannes Larsen. Bogbinder Anker Kyster indbandt dem.

København

Det Kongelige Bibliotek

Nej

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien