Menu

Fynboerne

1909 forår

Dokumentindhold

Det går fremad med helbredet for Johannes Larsens far. På opfordring laver Vilhelmine Larsen en betalingsaftale med hospitalet. Hun skal betale 30 kr på søndag.

Transskription

Benediktsgade No 3 Onsdag

Kjære Las og Alhed!

I dag jeg kom paa Sygehuset, havde Søster bedt Faer om hun maatte tale med mig. Jeg søgte hende op, og fik at vide jeg skulde melde mig paa Kontoret, og det var jo saa Pengene det gjaldt; det var en meget gemytlig Mand; jeg følte at høre herhjemme, at det er en Søn af Jørgensen i Kullerup, og da stod den Familie saa levende for mig. Vi skulde jo have meldt os paa Kontoret den Dag og ordnet Pengesagerne, men jeg fortalte ham, at vi var optagen af at faa Faer paa Sygehuset og mig i Pansion, at vi mente det andet ordnede sig nok, vi blev saa enige om at paa Søndag skulde jeg komme over med 30 Kr jeg tænker mig at Bless kan faa dem med bed ham om at gaa ud med dem straks; saa jeg kan faa dem med om Eftermiddagen, kan dog ikke Georg hjælpe til, jeg er saa kjed af at plage Eder, men I gjør jo [papir mangler] Udvej Gud ske Tak jeg fandt i [Efter]middag Faer det bedste synes jeg; Overlægen havde spurgt Søster hvor meget Vand der var kommen i Løbet af Dagen; efter at have banket ham paa Maven sagde han, saa behøver de ikke at tage Vandet fra ham, han faar stadig den klare Snaps 2 Gange daglig, men der var ingen Feber i Eftermiddag og idag spiste han da sin Fisk – saa Suppe og bagt Brød en Kop Mælk i stedet for Kaffe; Han bliver veed at fortælle mig, at han er meget godt tilfreds med at ligge paa No 7 og nu sagde han saa glad, se nu hvor vi sparet 12 Kr det er ogsaa nogle flinke Folk der ligger han er glad ved den kvindelige Læge, og glad ved Søster og Pigerne med de ere alle saa rare, K 5 om Morgenen kommer de med Vaskevand og saa The og Tvebak og saa Stuegang af Lægerne.
Hvordan er det med Fru Storm? Aviser maa I ikke sende Overlægen ønsker ikke noget som helst ført ind paa Sygehuset, Søster havde Pakkerne i sin Stue og gav mig dem med, I skal ikke sende mere jeg savner Intet [fortsættelse mangler]

Fakta

PDF
Brev

dansk

Udateret brev. IA Larsen er indlagt på hospital i Odense. Der er flere breve fra denne periode.

Johannes Larsens far, Jeppe Andreas Larsen, er indlagt på hospital i Albanigade i Odense. Hans kone bor på pension i en sidegade - Benediktsgade.

Odense

Benediktsgade 3

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien