Menu

Fynboerne

1909

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen har været hos Schous og hos Berta (Brandstrup) samt med Christine på Den Fri, hvor udbyttet var magert. Larsen må sende fuldmagt, så Alhed kan få penge på Akademiets kontor.
Larsen må passe på børnene, og de må ikke gå til havnen eller Taarbystranden (Taarup Strand).

Transskription

Kæreste Lausi!
Jeg havde haabet paa et Brevkort i Dag, men saa kommer det vel i Morgen. Jeg har har [ordet overstreget] været hos Schous to Gange, allerede den første Aften var Chr. og jeg et Svip derude og bad dem til Middag her i Gaar. Og i Morges mødtes jeg med dem paa den fri og tog med dem hjem til Frokost. Derfra gik jeg til Berta hvor jeg skal til Middag i Morgen. Christine og jeg var i Gaar 4 ½ Time paa Charlottenborg, men Udbyttet var jo magert. Jeg har været paa Akademiets Kontor, men Du maa sende mig en Fuldmagt eller en Kvittering ellers kunde jeg ikke faa dem. Vil Du endelig sende den i Morgen helst 3.20 saa jeg kan have den Onsdag Morgen, saa giver jeg Schou de 100, de vilde nok have dem nu. - - Vær endelig sød mod Børnene, kys dem mange Gange og pas forfærdelig paa dem. Lad dem ikke gaa til Havnen eller til Taarbystranden. Hils Agrarens i Kærbyhus og Isakson mange Gange. 1000 Hilsner
Din A.
Mandag Eft.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret. Alhed sender hilsen til Isakson. Han var i en længere periode i 1909 på Møllebakken med et brækket ben. Alhed Larsen er bekymret for, om drengene går til havnen. De var 8 og 10 år i 1909, og alderen passer godt sammen med en mors bekymring for ufornuftige børn.

Alhed Larsen er i København, mens Johannes Larsen og børnene er hjemme i Kerteminde.
Den svenske maler Karl Isakson faldt under et besøg hos Johannes Larsen ned af trappen i Svanemøllen og brækkede benet, hvorefter han måtte blive i Kerteminde et halvt år.
Sagen om pengene fra Akademiet er ikke umiddelbart gennemskuelig.
Tårup Strand ved Odense Fjord blev på Larsens tid kaldt Taarupstranden (markeret ved Nybro Frugtplantage).

København
Kerteminde
  • Kristine Rudesvej, Kerteminde
  • Nybro Frugtplantage