Menu

Fynboerne

1911-03-28

Afsender

Johannes Jensen

Dokumentindhold

Johannes V. Jensen fortæller, at han og Else skal på en rundrejse i England, Frankrig, Nederlandene m.m., men de kommer ikke til Italien i denne omgang. Johanne v. Jensen skal skrive for Politiken undervejs. De har været til fernisering, men savnede Fynboerne at gå på café med bagefter.

Transskription

28/3 11

Kære Venner!

Mange tak for Kortene, de kom os og flere til gode. Det var en smuk udstilling og fint Ferniseringsvej, men vi savnede nu alligevel Fynboene og gaa paa Kafé med bagefter. Vi har haft Frost og bidende Luft, men i dag er det vaadt og lunt, skyet og med Fuglesang, forelsket Vejr. I morgen rejser Else og jeg, i gaar bragte Else børnene til Refsnæs, det sønderrev mig at blive af med dem, men allerede i dag har jeg det bedre, de to smaa Mohikanere har jo skreget mig fordærvet Vinteren igennem. Ja, man skal rykkes op en Gang imellem. Til Italien kommer vi denne Gang ikke, men det kan godt blive til noget siden. Vi har taget Rundrejsebillet Berlin, Paris, Rouen, Dieppe, Hastings, London, Haag, Rotterdam, Hamborg...??....?? Naturligvis skal jeg skrive undervejs, mit gamle syndikat, Politiken, Verdens Gang og Dagens Nyheder, hvis I holder Politiken kan I altsaa se min Færd. Else beder hilse mange Gange, hun gaar barnløs rundt og pakker. Det var venligt af Jer at sende Kortene. Jeg er bange I bliver helt andre Mennesker inden vi ses igen. Lev vel alle og en Gang paa Gensyn. J.V.J.

Fakta

PDF
Brev

Datoen fremgår af brevet.

Else Jensen

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Else og Johannes V. Jensen til Anna og Fritz Syberg i tiden 6/2 1910 til 9/10 1914