Menu

Fynboerne

1912

Afsender

Fritz Syberg

Dokumentindhold

Fritz Syberg skriver, der ikke har været nyt at berette om - derfor ikke brev. Han fortæller om den tiltalende skrædder, der har syet til familien. Anna vil gerne have en veninde gift, men det ser ikke ud til at lykkes.

Transskription

Kære Goldschmidt.
Når vi ikke har skrevet er det fordi der intet har været at skrive om siden Du rejste. Skrædderen Anna taler om er meget tiltalende - resignert - rørende, - værdig - som kun en italiener kan være det men han er 60 År og har siddende Lævninger på sine Frakkeopslag af hvad han har spist til Middag siden han fik sit sidste Sæt Tøj .... Anna er ved at gifte Frk. Kokoie men det bliver ikke til noget tror jeg, hun tror sig skabt til noget bedre. Jeg har på Forhånd Sympati for enhver Mand der kunde geråde i den Ulykke at trækkes med hende, for han virkeliggør Søren Kierkegaards Fordring om at gifte sig med et Strygebræt.
Her er intet passeret uden hvad Du formodentlig ved af Aviserne: der er skudt på Kongen og der har været Tyve i Domen som har plyndret Madonna og San Raniero.
Børnene skriver hver Dag Breve til Dig.
Din heng. Fritz Syberg.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Brevet er uden dato. Findes på samme ark med andre breve fra Anna og Fritz Syberg i Pisa 1912.

Renskrevet på skrivemaskine af ukendt person. Det er uvist, hvor originalbrevet befinder sig, Der er transskriberet efter kopien.

Pisa
  • Pisa, Italy

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv

Boet efter Peter von Syberg, barnebarn af Anna og Fritz Syberg.