Menu

Fynboerne

1912-01-20

Afsender

Johannes Jensen

Modtager

Fritz Syberg

Dokumentindhold

Johannes V. Jensen omtaler sin 39 års fødselsdag og skriver, at familien står på skøjter og at isen er særdeles god. Han fortæller lidt om nogle rejseplaner og afviser, at de kommer til Italien igen. Else er ved at blive malet af både Peter Hansen og fru Grete Levy.

Transskription

20 jan 12

Kære Venner

Det er min Fødselsdag i dag, jeg bliver igen et Aar yngre, er nu 39, og paa denne Glædesdag skal jeg skrive til gode Venner. Ja ja, jo haabløst ældre man bliver jo mere lærer man at skønne paa det skønne Liv. Her gaar Tiden godt, vi har den bedste Is paa Furesø der nogensinde har været, forleden var jeg derude med Sejl, herligt. Blæsevejr, Sol og nytændte Farver i Landskabet, blaa Vaager, syngende dejligt! Vore to Myrer løber allerede flinkt paa Skøjter i Frederiksberg Have. Til næste Aar skal de med paa Søerne. Program: Februar Berlin, naar min Bog, som jeg ikke gider se efter to Korrekturer er kommen; hele Sommeren Tisvilde, næste Aar Rusland og Kina. Til Italien kommer vi mere ikke, men jeg er glad over at vide en god Forpost stillet der. Kom lidt hjem i Sommer! Herregud den Sommer paa Fyn er jo snart bar Løgn. Else der mere og mere ligner en Renoir bliver malet for Tiden paa en Gang af Peter Hansen og en Fru Grete Levy (Eriksen) men jeg er paa det rene med at Ingen kan male inden uden FS. Saasnart det bliver noget lysere i Vejret skal jeg tage et Par Plader af os og sende ned. Imorgen Søndag, stort Skøjtestævne paa Furesø! Saa, nu begynder Klaveret ovenpaa, jeg skriver galt og faar Hadet op i Halsen. Lev nu vel allesammen og paa Gensyn! J.V.

Omtalte genstande

Peter Hansen maler et portræt af Else Jensen

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet.

  • Furesø, 3500 Værløse, Danmark

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Else og Johannes V. Jensen til Anna og Fritz Syberg i tiden 6/2 1910 til 9/10 1914

Nej