Menu

Fynboerne

1912-03-07

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen sender prøve på kjolestof og vil høre, hvilken farve Johannes Larsen kan lide, for hun skal dagen efter give butikken besked.
Sagfører Werner har sendt et "barnepigebrev".
Det er synd, at Larsen ikke synes, han får lavet noget, men det gør han jo nok.

Transskription

Kæreste Lavsi!
Jeg sidder hos Drude og Jørgen og skal hilse Masser af Gange fra dem, de sidder og siger saa mange Lovord om Dig. (Nu fandt vi lige paa at ringe Dig op, det var sjov!) Se nu faar Du igen et Par Prøver at se paa, de siger, at den brune kommer til at se rædsom ud, naar jeg har gaaet med den nogle Gange, denne bliver 18 Kr. dyrere, men det kan vist alligevel betale sig. Men nu er det Kuløren. Kan Du lide den blommefarvede? den har jeg egentlig mest Mod paa, men nu ringer jeg til Dig i Morgen Aften Kl. 5 – 5 1/2, kan Du saa være der, jeg skal nemlig sige Delcomyn Besked i Morgen Aften, se nu endelig godt paa dem. – Ja sikken et Barnepigebrev fra O.R.S. Werner! men noget mener han vel, han maa sige, naar han skal føre ”Forhandlingerne” med Dig! – Efter Telefonen: det er skidt, at Du ikke rigtig synes, Du faar lavet noget, men det gør Du saamænd nok! Ellers kan Du jo sende til anden Ophængning. – Vi har det alle godt, Ungerne er søde, vi fejrede Elle i Gaar. Laurentius, Ville, Dr. Hviids og Agrarens. - - Naa, nu maa jeg slutte, vi skal med Toget om lidt.
1000 Hilsner. Hav det godt. Din Alhed.

7ende Marts.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret "7ende Marts". Det er muligvis skrevet i 1912. Ellen Sawyer (Alheds søster) flyttede fra USA til Danmark i 1911, og fejringen af hendes fødselsdag omtales. Der er desuden forhandlinger med sagfører Werner, som var tilknyttet Danmarks Radeerforening for hvem Johannes Larsen i 1911-1912 skar træsnitsillustrationer til St. St. Blichers Trækfuglene.

Alhed Larsen skrev også 5. marts om kjolestoffet.
Overretssagfører (O.R.S.) Werner var tilknyttet Danmarks Radeerforening, som i 1912 arbejdede på at udgive St.St. Blichers Trækfuglene med Johannes Larsens illustrationer.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien