Menu

Fynboerne

1914-03-03

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Der er kommet takkebreve. Puf er kommet til at lukke påfuglen ud af hønsegården, og den nye and er skikkelig.
Alhed har betalt diverse personer penge. Hun foreslår, at Johannes Larsen finder på nogle titler på værker, som skal sendes til Den Baltiske Udstilling.

Transskription

Kæreste Larsi!
Hermed de første Takkebreve. Hvor Philipsen er sød, jeg er et gammelt Vrøvl og snart helt aldeles fjollet. – Klax og Magisterens har ringet op, ogsaa meget begejstrede og søde. – Paafuglen lukkede Puf ud, han anede ikke det var med Vilje den var i Hønsegaarden. – De 1000 Kr. kom i Form. Jeg har sendt Calle de 210, jeg fik et langt Brev fra ham derom i Gaar. Endvidere 480 til Kreditfor. i Odense, det har de 700 – Din Cycle har jeg bedt Carl Nielsen ordne. – Den nye And lader helt skikkelig, de er begge sat i Vandet i Dag. – Hvad vil Du gøre ved den baltiske? Kan Du ikke henad d. 15de digte nogle Titler, naar Du har set paa Motiverne deroppe, f. Ex. ”Svaner”, ”Landskab” o.s.v. og saa male dem efter den frie, de skal jo først sendes midt i April. - - Vi har det alle godt jeg har ikke faaet det Brev, Du sagde i Aftes Du havde skreven.
Nu skal Dagmar gaa. –
1000 Hilsner
Din A.

3die Marts.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er forsynet med datoangivelse, men ikke årstal. Alhed skriver, at Johannes Larsen skal sende titler på værker til Den Baltiske Udstilling, så året er 1914, hvor denne blev afholdt.

Det er uvist, hvorfor Larsen-familien får takkebreve.
Johannes Larsens påfugl hed Harald. Der findes flere malerier og fotografier af den.
Den Baltiske Udstilling blev afholdt i Malmø i 1914. Den var inspireret af tidens verdensudstillinger og var opdelt i en kunst- og en industriafdeling. Projektet fik en brat ende, da 1. verdenskrig brød ud i august 1914.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien