Menu

Fynboerne

1914-03-15

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen har været på auktion med søsteren Christine, og hun har købt ting til både Mejer og Grev Ahlefeldt samt til dem selv. Der blev solgt to L.A. Ring-billeder og en af Larsens akvareller.
Alhed Larsen spørger, om Larsens billeder ikke snart skal indrammes. Det må haste nu før udstillingen.

Transskription

Kæreste Lausi!
Tak for Dit Brev til Morgen. Ja, vi har jo heller ikke skreven i to Dage. Chr. og jeg har siddet paa Auktionen i 2 Dage fra Morgen til sen Aften. Den er vist gaaet ganske glimrende, der var kolossale Priser. Det var meget interessant. Jeg havde faaet en Masse Kommissioner bl.a. af H. Mejer som jeg købte en Masse til, stort forgyldt Spejl, Lænestol, Billeder, Bøger o.s.v. Grev Ahlefeldt (syg) som jeg købte en lille antik Vase til (100 Kr.) 3 smaa Billeder, en Merskumspibe, og Bøger; og en Del købte jeg jo ogsaa til os selv. Men Rings Bakker gik i 350 (Fru Grosell). Din Akvarel gik til samme for 156, den anden Ring 300 Kr. Kunsthandler Larsen var der ogsaa. Men hør sødeste Lavsi, skal Dine Billeder til Udst. dog ikke sendes ind til Indramning? [? også indsat til venstre for linjen]. Se paa Anmeldelsesblanketten, jeg synes det maa være høje Tid. Det er dejligt, det gaar Dig saa godt det bliver kun noget Sjuskeri i Morgen skal jeg skrive længere. Laurentius sidder og vi skal hen at have Kaffe. –
Jeg sender dette med 3 Toget, saa faar Du det vel i Morgen.
1000 Hilsner! Muus den Rad havde slet ikke ringet op, jeg traf ham i Gaar ved Auktionen.
Chr. og Laurentius sender ogsaa Masser af Hilsner. Flere fra Din A. -

Omtalte genstande

L.A. Rings billede af bakker

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret. 13. marts 1914 skrev Johannes Larsen til Alhed, at Muus nok har ringet hende op. Alhed skriver nu, at "Muus den rad havde slet ikke ringet op". En anden end Alhed Larsen har skrevet "15/3 14" på brevet.

Det er uvist, hvilken auktion Alhed Larsen har været til.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien