Menu

Fynboerne

1914-1926

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Marius Kr. Rapp

Dokumentindhold

Johannes Larsen anmoder forlaget Rapp om, at lade en erklæring trykke i flere aviser. Forlaget har udgivet en tegning med "Svanerne letter" uden at bemærke, at der er tale om et faksimiletryk, og at der således ikke er tale en en ægte underskrift af Johannes Larsen.

Transskription

Forlaget Rap Kjøbenhavn

I Gaar saa jeg hos min Boghandler en forstørret Gengivelse af min Tegning "Svanerne letter." Under det venstre Hjørne stod No 75/300 og under det andet min Underskrift, gengivet paa en saadan Maade, at ikke Kendere maa faa det Indtryk at den er haandskreven og der for gaa ud fra at jeg staar som Garant for saavel Trykningens Udførelse som for Optælling af Oplaget. Da jeg ikke har haft noget at gøre med dette saalidt som jeg har underskrevet, mener jeg at dette er en Svindel med mit Navn som jeg vil være medskyldig i dersom jeg ikke sørger for at faa det dementeret. Jeg beder Dem derfor om, uopholdeligt at offentliggøre vedlagte Erklæring i følgende Blade i Hovedstadsbladene Berlingske Tidende Nationaltidende Politiken Social-Demokraten samt Fyens Stifttidende og Jyllandsposten og Jydske Tidende og sende mig et Ekspl. af hver nedenstaaende Erklæring.

Erklæring

Paa given Foranledning skal vi oplyse at Underskriften paa den af os udgivne Reproduktion af Johannes Larsens Pennetegning "Svanerne letter" ikke er Kunstnerens egen men et Facsimilietryk
Forlaget Rapp

Fakta

PDF
Brev

dansk

Brevet er udateret. "Svanerne letter" er malet flere gange: i 1914 og i 1926. Det er uvist, hvilken udgave der er tale om i dette brev.

"Svanerne letter" er malet flere gange: i 1914 og i 1926. Det er uvist, hvilken udgave der er tale om i dette brev.
Forlaget Rapp ejes af Marius Rapp.
En faksimile (latin: fac = gør; simile = ens) er en nøjagtig gengivelse af et dokument eller lignende ved hjælp af særlige fotografiske eller tryktekniske metoder.(wikipedia)

Marius Kr. Rapp

Det Kongelige Bibliotek.

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien