Menu

Fynboerne

1914-03-09

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen vil have (Radeer)foreningen til at sende et eksemplar af bogen til en ikke navngivet person.

Mix og Myg brokker sig over, at Hinke har lavet dårligt arbejde. Alhed Larsen er træt af at høre om det og vil vide, om det ikke var (Kristian) Olsen, der lavede noget klamp.
Der skal være fællesspisning for Sophus Meyer.
Alhed Larsen har sendt nogle af sine egne og Johannes Larsens billeder.

Transskription

Kæreste Lavsi!
Tak for Dit Brev i Gaar. Bom lovede at afsende baade Sko og Saaler i Dag. Hælene kunde nok gøres bredere, men saa vilde det tage meget mere Tid, saa jeg sagde, han ikke skulde. Hermed to Breve fra til Morgen, det er kedeligt vi ikke kan sende ham et Exempl. Kan Du dog ikke faa Foreningen til at sende ham et, naar det er til Anmeldelse? – Det er et modbydeligt Vejr i Dag, Snesjap ligefra Morgenstunden, Du har det vel ikke, men vi maa jo haabe, at det snart bedres. – Blindrammerne er for længst afsendte, men det er jo en meget sen Forbindelse derop til. – Christine Laurentius og jeg var til Kaffe og Calarilt hos Elle i Aftes, der var ingen Humør paa Laurentius Mix og Myg bliver ved med deres Vrøvl om Olsen og Hinke, at Hinke smøler og Hinke har lavet daarligt Arbejde og at det maa være meget ærgerligt for Olsen o.s.v. Jeg er snart saa lynende gal over at høre paa det. – Men var der ikke netop meget galt fra Olsens Side (foruden Detailfejlede [”ede” overstreget])? Lad mig det vide, at jeg dog en Dag kan lukke Munden paa dem, jeg synes, der var noget med at de ikke passede dernede, eller var de forskellige fra det, Olsen havde samlet, eller hvad var det? Svar mig paa det. – Paa Søndag laver Haandværkerforeningen Fællesspisning for gl. Meier. Mon jeg er nødt til at gaa med? det er jeg vel, skønt jeg gider daarlig. - - Jeg sendte saa i Gaar: Lygten (Sprogø), Jordkælderen og Fyret, dalende Lærke og Kæmpehøjen og 4 af mine. Mit sidste Tulipanbillede fra i Fjor saa saa godt ud i Ramme. 1000 Hilsner fra os alle 3
Din A.

Christine hilser ogsaa

[Indsat på hovedet på side 1, øverst]
Jeg skal nok sende de Rentryk, kan stadig ikke finde det andet Katalog. Du har vel faaet det ene og Skjorterne

Omtalte genstande

Johannes Larsens billeder af lygten på Sprogø, af en jordkælder, af fyret, af en dalende lærke og en kæmpehøj. Alhed Larsens billede af tulipaner fra det foregående år.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret (en anden end Alhed Larsen har skrevet "10/- 14" på det). Brevet er formodentlig skrevet i 1914, for Alhed Larsen vil have "Foreningen" til at sende et eksemplar af bogen, og denne bog er formodentlig St. St. Blichers Trækfuglene udgivet af Radeerforeningen med Johannes Larsens illustrationer. Denne bog kom ud i marts 1914. 9. marts 1914 skrev Johannes larsen til Alhed, at "i Dag kom Skjorterne og Kataloget" - denne sag skriver Alhed også om i dette brev.

Johannes Larsen var i foråret 1914 ved Fiilsø i 75 dage.
Alhed Larsen vil have "Foreningen" til at sende et eksemplar af bogen, og denne bog er formodentlig St. St. Blichers Trækfuglene udgivet af Radeerforeningen med Johannes Larsens illustrationer. Denne bog kom ud i marts 1914. Af Johannes Larsens brev til Alhed 13. marts fremgår det, at det er en Andr. Madsen, der skulle have bogen tilsendt.
Calarilt er en lavalkoholisk drink.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien