Menu

Fynboerne

1915-05-16

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen er til Birkholms begravelse i Faaborg.
Jens Rasmussen fortæller, at Johannes Larsen, Fritz Syberg og Peter Hansen snart vil få en henvendelse fra Odense Museum vedr. evt. udstillingsbilleder. Jens Rasmussen forespørger endvidere Larsen om et nyt billede magen til Lærketrækket.

Transskription

Faaborg 16 Maj 1915.

Kæreste Alhed!
Tak for dit Brev. Overretten kom herned i Formdg. til Generalforsamling i Vegetabilfabriken og til Birkholms Begravelse. Han var inde paa Museet og var strax smeltet. Vi blev alle inviteret paa Fabrikkens Regning: Hummer, Asparges og Tournedos. Kaffe og Cigarer. Han fortalte at Syberg, Peter og jeg nu vilde faa en Skrivelse fra Odense Museum om vi havde noget der egnede sig for dem. Derefter var vi til Begravelse. Nu sidder vi her efter Aftensmaden, Lysse Frk. Nivad Calle og jeg og drikker en Flaske Barzac. Jeg skal hilse fra Lysse og Calle. Jeg har lige ringet Puf op, det gik udmærket alt sammen hjemme. Vi har nu faaet den store Sal færdig og er begyndt i Billedhuggersalen d.v.s. den har vi vist ogsaa klaret saa vi skal begynde i Køjerne i Morgen. Jeg antager at jeg rejser hjem Torsdag Aften og saa Fredag til Kjøbenhavn. Jeg glæder mig til at komme hjem i Pintsen. Overretten spurgte om jeg kunde lave enten et Billede til som Lærketrækket eller en lignende i halv Størrelse til den samme eller halv Pris. Det var Heilbuth der havde fundet paa det, Zahle havde været inde at se paa Billedet over 50 Gange sagde han. Han ville nu sætte sig i Forbindelse med Heilbuth igen. Har du spurgt Magisteren om Huset?
Hils dem. Mange kærlige Hilsner Din Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Det nybyggede Faaborg Museum åbnede i 1915 lige op ad Mads Rasmussens konservesfabrik (derfor Vegetabilfabriken).
De små udstillingsnicher på Faaborg Museum kaldes køjerne.
Statsminister Zahle var meget begejstret for Larsens billede Lærketrækket, mens det var udstillet i København. En gruppe danske kvinder lavede en landsindsamling, købte billedet og forærede det til Zahle som tak for, at han havde medvirket til at give kvinderne valgret.

Faaborg

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er indleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.