Menu

Fynboerne

1915-5

Afsender

Elisa Hansen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Elise har så travlt. Hun ville gerne have være til Faaborg til Jens Birkholms begravelse, men hun vil også gerne til Faaborg i Pinsen og syntes ikke, hun kunne begge dele. Fortæller forskelligt andet om familiens aktiviteter.

Transskription

Tirsdag Morgen
Kære Per
Jeg har saa travlt, saa travlt, og endnu flyder her af roba di generi diversi i alle Rum. Jeg kan jo ikke faa fat i en Snedker, og Ungernes Legetøj flyder over det hele.
Jeg vilde også gerne have været i Faaborg i Søndags til Birkholms Begravelse, men jeg vil ogsaa gerne være der i Pinsen, og saa syntes jeg ikke, jeg kunde begge Dele, men jeg fortryder det i Grunden lidt.
Det var godt, Baaden ikke var sat i Vandet, thi Vejret har da været saa koldt, at det var bedre at bo paa Landjorden, saa jeg var glad for, at du var nødt til at bo paa Hotel. Jeg tog ind fra Holte Torsdag Aften, betalte paa Hotellet 110 Kr og Malermesteren 34,00. Bimses Cykle er ikke i Orden, Dækkene var for smaa, kunde ikke sættes paa og to Huller havde de prikket i Slangerne; i Dag skal hun ud og hente Dækkene og faa dem byttede, saa maa hun atter ud og faa dem sat paa, her i Byen gør de det ikke. Hun har endnu Kørekort, saa Rejsen koster hende ikke noget.
Jeg rejser herfra Søndag Morgen; lad mig vide, om du skal have Kjole Smoking eller hvad ellers du vil have mig til at tage med. Jeg tænker ikke der er Stemning for større Festligheder, ellers havde du vel ogsaa skrevet. Jeg glæder mig meget til at se Musæet.
Gete er i Dag spadseret af sted til Skole i Halvstrømper og højrød Trøje, hun er stolt. Bimse i lang, hvid Frakke; hun ser flot ud det lange Pigebarn, men hvor der dog gaar mange Penge med til at faa dem lidt manerlig klædt paa. Nu kommer min Fur. Jeg er heller ikke billig. Som sagt jeg længes meget efter at komme over til jer; saa skal vi ud og se et Sted hvor vi kan bo i Sommerferien. Vi var hos Fru Tom Søndag Aften, i gaar hos Skadhauge, han plager Livet af os med sin Nolobridge. Mange Hilsner fra os alle.
Din Elis.

Fakta

PDF
Brev

Dateringen er anslået. Elise omtaler Jens Birkholms begravelse og Jens Birkholm døde 11 maj 1915.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv.