Menu

Fynboerne

1915-03-18

Afsender

Henrik Sachs

Modtager

Mads Rasmussen

Dokumentindhold

Bestyrelsen for Den nye Udstilling i Grønningen erkender modtagelse af lån fra Mads Rasmussen og forpligter sig til at tilbagebetale beløbet saa hurtigt som muligt. Indlagt heri formålserklæring for etableringen af en Forårsudstilling i København.

Transskription

Bestyrelsen for Den nye Udstilling i Grønningen erkender herved at have modtaget af Hr. Etatsraad M. Rasmussen som Laan til nævnte Foretagende et Beløb af 1250 Kr. er Tolv Hundrede Femti Kroner.
Bestyrelsen forpliger herved Foretagende til at tilbagebetale de nævnte Beløb saa hurtigt som dette efter Omstændighederne er muligt.
For Betalingen hæfter foruden Foretagendets Nettoindtægter - d.v.s. Indtægten ved Entre, Programsalg og Salgsprovision med Fradrag af Udgifterne ved Udstillingens Indretning og Drift - endvidere de Kunstværker, som af Udstillingens Deltagere er stillede til Bestyrelsens Raadighed for af denne at benyttes som Sikkerhed for Foretagendets Forpligtelser.
Derimod hæfter hverken Bestyrelsen eller Deltagerne personligt for Beløbets Tilbagebetaling.

Kjøbenhavn den 18 Marts 1915

P.B.V. Henrik Sachs

[Skrevet i hånden med rødt:] Betalt
[indlagt i brevet:]

Afskrift

Vi undertegnede, der har sluttet os sammen med det Formaal at afholde en Foraarsudstilling af Malerier, Sculptur og evt. Arkitekturarbejder i Kjøbenhavn, bemyndiger herved Malerne Karl Schou, Rostrup Bøyesen og Sigurd Swane til enten selv eller ved Befuldmægtiget paa vore Vegne at træffe enhver Disposition som de maatte anse for fornøden eller hensigtsmæssig til Opnaaelsen af det angivne Formaal.
Dog skal der ikke kunne paadrages os nogen personlig Hæftelse for Foretagenets Forpligtelser, men vi skal for disse alene hæfte med de Kunstværker, som vi samtidig hermed stiller til Foretagenets Disposition og giver vore nævnte Befuldmægtigede i Hænde. Vore Befuldmægtigede skal da være bemyndigede til at give de nævnte Kunstværker i Haandpant til Sikkerhed for Foretagendets Forpligtelser af enhver Art, derunder navnlig ogsaa Forpligtelserne overfor Garanterne, og til med Haandpanthaverne at træffe enhver Aftale angaaende eventuel Realisation af de pantsatte Kunstværker.
Vi bemyndiger endvidere vore nævnte Befuldmægtigede til at tilbageholde et Beløb af indtil 10% af Salgssummen for de Kunstværker, som maatte blive afhændede paa Udstillingen, til Dækning af Foretagendets Forpligtelser. Hvis det ved Foretagendets Slutning viser sig at dettes øvrige Indtægter er saa store, at en mindre Salgsprocent kan dække Forpligtelserne, skal Salgsprocenten reduceres til dette mindre Beløb.
Hvis det til Dækning af Foretagendets Forpligtelser skulde blive nødvendigt at angribe Haandpantet, skal det derved opstaaede Tab fordeles ligeligt mellem samtlige Deltager efter de Befuldmægtigedes nærmere Bestemmelse, dog saaledes at ingen hæfter personligt, men kun med det af ham som Pant stillede Kunstværk.

Kjøbenhavn i Marts 1915.
(Sign) Karl Schou (Sign) Sigurd Swane (Sign) Knud Kyhn (Sign) Harald Giersing (Sign) Viggo Madsen
(Sign) Pola Gauguin (Sign) A. Lofthus (Sign) Johannes Bjerg (Sign) Peter Hansen (Sign) Albert Naur (Sign) Niels Hansen (Sign) Kai Nielsen (Sign) P. Rostrup Bøyesen (Sign) Ernst Goldschmidt (Sign) J. Gauguin (Sign) Johannes Larsen

For os Substitueres Overretssagfører Henrik Sachs, Kjøbenhavn.
d. 15. Marts 1915.
(Sign) Sigurd Swane (Sign) Karl Schou
(Sign) P. Rostrup Bøyesen

Fakta

PDF
Brev

Datoen fremgår af dokumentet.

København

Skrevet på stemplet papir

Faaborg Byhistoriske Arkiv, Mads Rasmussens familiearkiv, Mappe 32