Menu

Fynboerne

1915-05-03

Afsender

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen skriver til Christine Rasmussen om vægudsmykningen af arkivet i Faaborg Museum.

Transskription

Kjerteminde 3 Maj 1915.

Kære Fru Etatsraadinde! Tak for Deres Brev. Det glæder mig meget at se De og Etatsraaden synes om Udkastene til Dekorationen af Arkivet. Hvad det vil komme til at koste kan jeg vanskelig sige nu, da jeg ikke er helt klar over hvorledes det skal gøres.
Helt billigt kan det jo ikke blive, da det drejer sig om at male 12 Felter hvoraf de 2 mindste er omtrent saa store som de største Billeder jeg hidtil har malet og de største mere end 3 Gange saa store. Gøres i en Fart kan det heller ikke, bl.a. maa jeg male Studier først til alle de Træer og Blomster jeg har tænkt at anvende da jeg ikke er saa begavet at jeg kan lave den udenad. Jeg er heller ikke tilfreds med Væggen ud til Haven og Paafuglevæggen paa Udkastene, de maa laves om og gøres bedre. Jeg havde tænkt mig at det kunde males med Caseinfarver paa den færdigpudsede Væg, som jeg tænker mig behandlet som de andre Vægge i Museet, altsaa med den gule bundfarve i Frescopuds. I saa Fald kunde jeg gøre det alene og vil paatage mig det for 500 Kr. for hvert Felt, altsaa i Alt 6000 Kr. Skal det derimod males al Fresco maa jeg først have lavet Kartoner i fulde Størrelse til hele Dekorationen og en Mand som Viggo Madsen til at hjælpe mig hvad der vil fordyre det en hel Del. Skulde det blive mere end Etatsraaden har tænkt at ofre paa det og Sagen saaledes opgives, vil jeg ikke have Honorar for det Forarbejde jeg har gjort, jeg har jo lært en Del af det, som maaske kan komme mig til Gode en anden Gang.
Venlig Hilsen fra min Kone og mig selv til Dem og Etatsraaden

Deres hengivne
Johannes Larsen

Omtalte genstande

Johannes Larsen, vægudsmykninger i arkivet i Faaborg Museum, 1915-1916

Fakta

PDF
Brev

Datoen fremgår af brevet.

Når Johannes Larsen skriver til Christine Rasmussen om udsmykningen af arkivet, er det formentlig fordi Mads Rasmussen er syg.

Kerteminde
Viggo Madsen

Faaborg Byhistoriske Arkiv, Mads Rasmussens familiearkiv, Mappe 32