Menu

Fynboerne

1915-01-28

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Johannes Jensen

Dokumentindhold

Fritz Syberg kommer muligvis en enkelt dag til København for at se Annas udstilling, muligvis ikke. Han tør ikke rejse fra børnene.
Besse/Johanne Syberg er flyttet til København for at male. Hans Syberg arbejder i Zoo. Selv laver Fritz Syberg træsnit.
Hvis Fritz Syberg kunne gøre sit liv om, gjorde han det gerne med Anna en gang til.

Transskription

Pilegaarden Kjerteminde
28-1-15

Kære Ven.
Tak for Dit Brev. Jeg har længe gaaet og havt Lyst til at skrive til Dig og Else, nu kom Du mig i Forkøbet. Hils Else og sig Tak for hendes rare Nytaarsbrev, som jeg ingenlunde har glemt. Det er mulig jeg tager en Dag over til Annas Udstilling, men mere bliver det ikke og det er i det hele taget usikkert om jeg beslutter mig [”mig” indsat over linjen] til Rejsen. Jeg tør ikke være fra Børnene. Trylle med sin Astmah og den lille som jeg stadig maa have vaagent Øje med, kan daarlig undvære mig. Kommer jeg, skal jeg nok skrive og haaber saa vi kan være sammen om Aftenen, eller gaa sammen paa Annas Udstilling næste Dag. Besse er i København for at male og bor i Jeres umiddelbare Nærhed Schlegels Allé 6-5: Hun er [”er” overstreget. ”har” indsat over linjen] har lige faaet sig indrettet, og I har næppe set noget til hende endnu. Hans rejser over i Morgen (Fredag) og vil slaa sig paa zoologisk Have igen. Selv er jeg i Gang med nogle Træsnit, og [”og” overstreget] nyder Kakkelovnsvarmen og klager i øvrigt ikke. Kunde jeg leve mit Liv med Anna om en Gang til, begynde med vores Forlovelsesdage, gjorde jeg det gærne.
Mange Hilsener til Jer begge to og til Jeres Drenge

Din hengivne Ven
Fritz Syberg.

Omtalte genstande

Hans Syberg arbejder i Zoo.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

"Kunstforeningen arrangerede i 1915 en retrospektiv udstilling med 64 af Anna Stybergs arbejder. Udstillingen blev en succes, og salget var stort, bl.a. købte Faaborg Museum 16 billeder. I udstillingskataloget priste maleren og kunsthistorikeren Ernst Goldschmidt AS og hendes kunst i en varmt anerkendende beskrivelse." Dansk Kvindebiografisk Leksikon: Anna Syberg (netudgaven, lokaliseret aug. 2019).
Franz/Trylle Syberg led af luftvejssygdomme hele sit liv.
Hans Syberg lavede en del små dyreskulpturer i Zoologisk Have.

Pilegården

Det Kongelige Bibliotek, Johannes V. Jensens Arkiv