Menu

Fynboerne

1915-02-15

Afsender

Fritz Syberg

Dokumentindhold

Fritz Syberg opfordrer Ernst Goldschmidt og hans hustru til at bleve aktionærer på den Frie og tilbyder at skrive en anbefaling. Men han vil ikke pt udstille sammen med dem eller andre.
Sønnen Trylle (Franz) ligger syg hjemme på Pilegården.

Transskription

Pilegaarden 25-2-15.
Kære Goldschmidt!
Tak for Dit Brev og selv Tak for sidst til Dig og Din Frue som jeg beder Dig hilse.
Jeg vil gerne støtte Jer i at blive "Aktionærer" i den Frie og skal så gerne underskrive "Programmet" men jeg vil ikke love at udstille sammen med Jer, så vil jeg hellere helt lade være at udstille (uden på Separatudstilling) jeg nævner dette for en Ordens Skyld. I kan jo sagtens undvære mig hvis I laver en Udstilling for Jer selv, så hvis I henvender Jer til mig om Billeder må I altså ikke betragte det som jeg svigter Jer, når jeg giver Afslag, summa summarum: jeg skriver under på "Programmet" stemmer på Jer som Aktionærer e.c.t. - men udstiller ikke sammen med Jer, (udstiller overhovedet ikke)
Trylle er syg ellers er alt vel her på Pilegården. endnu en Gang mange Hilsener og Tak til Dig og Din Frue for de to Aftener vi var sammen. DIn hengivne Fritz Syberg.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Skrevet på skrivemaskine af ukendt person. Det vides ikke, hvor originalbrevet befinder sig. Der er transskriberet efter kopien.
Pilegården (adressen er på Sybergs Have i Kerteminde) et stateligt hjem beliggende i gåafstand fra Johannes Larsens hjem på Møllebakken, der i 1902 erhvervedes af Anna og Fritz Syberg. Efter Fritz Sybergs død i 1939 blev stedet overtaget af sønnen Franz Syberg og hans familie. I 1955 nedbrændte huset ved en ildebrand, der kostede Franz Syberg livet.
Den Frie er en kunstnersammenslutning, der blev stiftet i 1891 af danske billedkunstnere i protest mod adgangskravene på det etablerede Charlottenborg. Det gør udstillingen til Danmarks ældste kunstnersammenslutning.
Kilde:
Den store, danske encyklopædi.
Wikipidia.

Pilegaarden
  • Oslo Plads1, 2100 Kbh.
  • Sybergs Have, Kerteminde
  • Møllebakken, 5300 Kerteminde

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv

Boet efter Peter von Syberg, barnebarn af Anna og Peter Syberg.