Menu

Fynboerne

1916-2

Afsender

Elisa Hansen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Elise har sendt nogle sager og håber, de er kommet frem i god behold. Hun nævner også nogle fresker, Peter Hansen er optaget af og håber, de vil lykkes. P.S. Christiansen og nogle andre gamle venner kommer til frokost. I øvrigt skriver Elise forskelligt om familiens aktiviteter.

Transskription

Kære P. Her har du de omtalte Sager; jeg vil håbe i god Behold, jeg har ikke nogen god Æske, at sende dem i. Det bliver morsomt for dig, at faa Georg i besøg, han skal vel ligge ude hos dig, saa jeg sender Marmelade til Morgenkaffen, bare den ikke er fuld af Glasskår, naar du faar den.
Nu du er optaget af dine Fresker, bare det nu maa lykkes for dig, det bliver interessant at se.
Paa Søndag spiser dine gamle Kammerater: Poul Simon, Stevens Friedlænder og Telegrafisten og maaske Syberg og Marie Frokost hos mig.
Du sender os en venlig Tanke. Nu maa jeg kikke paa "lidt godt" til dem. Gitten længes ind imellem efter dig og siger "der er ingen Mening i, at Fasser gaar derovre". Jeg muntrer dem, saa godt jeg kan; Fastelavnsmandag var vi i Teateret og saa Erasmus Montanus og Jeppes Monolog i Baronens Seng. Det var storartet, hvor vi dog morede os. Bimse tegner Stjernekort; det ser nydeligt ud, og vi studerer Stjernerne; en stjerneklar Aften gaar vi ud i Observatoriet og kigger dem ud.
Jeg har som Forretningsfører en Del at gøre, skriver Breve, fører Telefonsamtaler o.s.v.
I Søndags gjorde jeg Visit hos Mads's, saa du kan jo godt rykke for de 400 Kr. Larsen skal jeg se at faa fat paa, nu kan de sidste Rammer jo sættes pa Regningen og trækkes fra.
Hils Georg. Mange hilsener fra os alle
Din Elis.
Husk Gittens Fødselsdag d 15de og send hende en Lykønskning.

Fakta

PDF
Brev

Dateringen er anslået.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv