Menu

Fynboerne

1916-05-17

Afsender

Elisa Hansen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Elise fortæller om en fin konfirmation, hun har deltaget i, det fremgår ikke hos hvem. Hun glæder sig meget til at komme til Faaborg og se på huset.

Transskription

17/5 16.

Kære Per !
Du kan rigtignok tro, at jeg var til Konfirmation og "rout" i min vildeste Stads og med Kajs V[xxx], som han var saa elskværdig at sende mig og endda et Eksemplar til mig selv ogsaa. Jeg rejste derud sammen med Karl Madsen og Gustav Philipsen og forefandt en større Forsamling blandt andre Departementchef Dahls, hvis Kone jeg syntes udmærket godt om. Den alvorlige Del af Festen bestod i at Dr Kuhr spillede nogle Sange paa Klaver, og der blev holdt et Par alvorlige Taler til den unge Dame, derefter blev der atter spillet og sunget og saa kom en staaende Beværtning. Først en varm Ret, som bestod af Tunge med farcerede Oliven og glacerede Kastanjer, og noget mærkeligt Fars sprøjtet ud paa Artiskokbunde, dernæst nogle ubeskrivelige kolde Retter, som var et helt Vidunder baade at se og smage. Der var en meget fiks Ret som bestod af et overskaaret Æg derpaa en Østers og paa den en Trøffel, og det hele indhyllet i en klar Gelé; der var Ænder som ogsaa var gemt under mærkelige Farser; Laks og Humer med Mayonnaise i Former, Sanwich til Maden; Desserter i alle Faconer, Rødvin og Champagne. Vi spiste, hvor vi kunde anbringe os. Dr. Hansen, Magdalene Fru Karl Madsen og jeg sad i et lille Taarnværelse, naar saa Gongonen lød underneden strømmede alle Gæsterne ind i Dagligstuen for at høre paa Taler og Sange for atter at trække sig tilbage med en fyldt Tallerken. Kaffe og Likører i Haven. Det var udmærket arrangeret. Karl Madsens Kone og jeg fulgtes hjem, vi var først en Tur i Esrum saa den blev 9, inden vi var hjemme. Paa din Fødselsdag var vi et lille Selskab her, som du kunde se af det tilsendte Kort med Joh. V. midt i Sundevedsgade. Vi spiste de traditionelle Asparges og havde en stor Kringle paa Bordet; men jeg sad jo og ventede paa, at du skulde ringe; du er da ogsaa en Fjols Per, at du ikke paa saadan en Dag gaar hjem og ser din Post efter. Nu faar Børnene Store Bededagsferie i Morgen, Ausa, Ragna og Bimse skulde saa ud til Raageleje i Mackeprangs Hus. Men deres Stedfader er nylig død, saa hun kan ikke rejse fra Hjem[falmet, ulæseligt] Ragna er syg, og i Aften matte Bims gaa i Seng med Feber 38,7, hun har ondt i Halsen, det kan jo blive, hvad det skal være, nu maa vi se i Morgen om det er gaaet over, eller om det bliver noget alvorligt. Grethe og jeg er bedt til Holte, hvor vi saa skulde ud Fredag, Lørdag pg Søndag, men nu ved jeg ikke, hvad det bliver til. Saa nu har du vist ikke Tid til at læse mere, Mange Hilsener fra os alle. din hengivne
Elise.

1ste Bilag

Jeg glæder mig kolossalt til at komme over og se paa Huset. Jeg haaber, jeg kan laane en Symaskine hos Frk Birkholm. angaaende Madrasserne saa tænkte jeg, at vi kunde bruge Staalspiraler, men hvad der skal pa dem ved jeg ikke men det maa vi jo kunne faa at vide hos Købmanden.
Jeg tager nogle Tæpper og Lagener med osv Skulde jeg sende det Spillebord, som jeg har købt? Jeg tænker paa, at vi faar egentlig ikke meget Brug for Badekar, thi Børnene gaar jo i Stranden om Sommeren, og man har saadan nogle nemme Indretninger til at Tage Styrtebad med "en Tap" kaldes de, saa jeg synes egentli ikke, du skulde købe den Oon Nu kan jeg ikke bestemt sige, naar jeg kommer, det kommer an paa Gitten, jeg havde ellers tænkt at rejse paa Onsdag, nær det sker jo nu ikke. Hilsen E.

Fakta

PDF
Brev

Datoen fremgår af brevet.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv