Menu

Fynboerne

1916-04-25

Afsender

Sophus Schoubye

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Sophus Schoubye skriver blandt andet, at han har besøgt "de 3 Maleriudstillinger", og at det var en meget blandet fornøjelse. Han havde håbet, at Peter Hansens billeder ville lyse op i forvirringen, men de udstillede billeder af Peter Hansen var ikke efter hans smag.

Transskription

KAPTAJN S.SCHOUBYE
DIREKTØR I FREDERIKSBERG BANK Gl. Kongevej 107
København V. 25 April 16.

Kære Peter
Da Du er løber tør sender jeg Dig herved de ønskede Kr .500.

Nu er Paasken jo oeverstaaet jeg havde denne Gang 5 Dage fri saa det var jo at betragte som en Ferie. Desværre var jo Vejret ikke godt men med Undtagelse af 1' Paaskedag taaleligt. Ida rejste i Gaar paa et kort Besøg til Sverige og Kai og jeg benyttede Tiden til Besøg i de 3 Maleriudstillinger som forresten var en meget blandet Fornøjelse. Den værste af dem alle var dog den sidste Aflægger. Jeg havde haabet at Du som en Sol skulde lyse op i alt det forvirrede Tøjeri som fandtes der; men det var i hvert Fald ikke Billeder efter min Smag som Du havde udstillet der.

Hvad siger du til at Mads er død? Han var dog en af dem som pyntede sit Land og som jeg syntes burde have Lov til at leve noget længere. Naar du en anden Gang kommer herover synes jeg Du kunde aflægge

[resten af brevet mangler]

Fakta

PDF
Brev

Datoen fremgår af brevet.

Halvdelen af brevet mangler.

Frederiksberg

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv