Menu

Fynboerne

1916-05-01

Afsender

Elisa Hansen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Elise sender en fin indbydelse til en "rout". Elise har meddelt, at Peter næppe kommer, da han maler sædemand og landskabet forandrer sig hele tiden. Hun har være hos Johannes V's og spille bridge. Wald. Davidsen og frue har være på besøg for at de på værker. Derudover forskellige oplysninger om andre billedet.

Transskription

Fredag Aften

Kære Per!
Indlagt sendes dig en højst fornem Indbydelse, ved du hvad en "rout" er, det er vist noget meget lidt og fin Mad. Naa jeg har takket for mit vedkommende og sagt, at du kom næppe, da du maler Sædemand og Landskabet forandrer sig o.s.v.,, men du kan jo svare for dig selv. Men gid Fanden havde den rout ; hvad skal vi gi? Et Bilde er for meget; havde du dog bare lavet saadan en lille Krukke som Hans's som jeg kunde sætte Blomster i, men jeg hitter vel nok paa noget andet. Jeg var jo hos Johannes V's i Tirsdags i den blaa Silkes, du kan tro, den virkede. Jeg spillede Bridge med Joh. V., Kisse Larsen og Sagfører Henning. Det er hos Lützhøfts, vi har været sammen med dem for et Par Aar siden.

Wald. Davidsen og Frue var her igaar; det er nogle slemme Vrøvlehoveder. De saa først, hvad der var her hjemme, og saa gik vi paa Atelieret. De fik saa Figurerne fra Pompej hjem, og nu tror jeg, de vil have det, i Steden for det andet, jeg har sagt han kunde faa det for samme Pris. "Terrassen" har jeg bedt ham om at sende op til Fru Vige, hun kan tillige faa Køge Landevej og et Par smaa Billeder. Hør engang har du husket at spørge efter mine Bøger, som blev liggende i Tanker i Toget? Jeg har været hos tante Sine med to stegte Dueunger, dem var hun glad for.

Kærlig Hilsen fra os alle

Din hengivne

Elise

Fakta

PDF
Brev

Dateringen er anslået.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv