Menu

Fynboerne

1916-1

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Elise bemærker, at det er længe siden familiien har hørt fra Peter Hansen - hun forestiller sig, at han har travlt og maler Snelandskaber. Bimse og Grete kælker. Billederne kom i går, men vognmanden kørte med dem igen, da hun ikke var hjemme. Elise går ud fra, at Peter har holdt billedet med flagene tilbage.

Transskription

Kære Per!
Det er længe siden, vi har hørt fra dig, du har vel saa travlt og maler Snelandskaber, men skriv dog et Par Ord og lad mig vide, hvorledes det staar til.
Vi har det som sædvanligt. Gitten har i lang tid ikke haft Hovedpine, og det er aldrig saa slemt, at hun ikke kan spise. Nu til 1ste Februar, skal hun i Skole, 3 Timer om Dagen til at begynde med. Hun og Bimse kælker hver Dag ude i Søndermarken, der er pragtfuldt derude og vældig Liv og Røre. I Gaar kom Billederne, men da jeg ikke var hjemme, kørte de med dem igen, nu maa jeg se at faa Vognmanden til at hente dem. Du har vel holdt det med Flagene tilbage, det maa du jo se at faa Gartneren til at købe. Det er dog sløjt, at der ikke blev solgt et eneste Billede. Bams skal i Aften hen at se et Drømmespil. Hun var forleden i Studenterforeningen med Harald og saa Studenterkomedien, hun morede sig udmærket, det var jo Drømmespillet, der maatte holde for. Her kom nu indlagte Brev fra Bang i Odense, du kan jo nok sælge det hundrede Kr billigere, jeg synes ikke, der er værd at holde på det. Jeg gaar til Tandlæge i denne Tid, jeg er sløj Pedersen, det er næsten værre end at være syg. Nu skal du have Godnat.
Mange Hilsener fra os alle
Din
Elisa

Lørdag Aften

Fakta

Brev

Dateringen er anslået.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv