Menu

Fynboerne

1917-09-30

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Det er dejligt vejr til efterårsferien, og Johan (Lysse) får nok nogle gode dage. Alhed Larsen har besøgt Max og Lehn Schiøler. Alle er begejstrede for bogen. Marie væver dejlige ting, men Alhed vil hellere male.
Alhed Larsen har været sparsommelig, men hun vil købe en skindkrave.

Transskription

Søndag

Kæreste Lavsi!
Hvor jeg dog fryder mig over det henrivende Vejr nu til Efteraarsferien. Lysse faar nok et Par dejlige Dage dernede. Hans Vidnesbyrd som han vel nok viser Dig, er jo ikke straalende men jeg tror jeg [ordet overstreget] nok, at de med Vilje er temmelig strænge, da de jo ved fra tidligere Aar, at han maa holdes til. Jeg var i Gaar paa Vej ud til Lut til Frokost. Men jeg mødte Hans [?], som sagde, at han mod Sædvane ikke var hjemme. Saa gik jeg til Max som jeg sad og underholdt et Par Timer mens han havde Fornyelse og han var skrupforkølet, hvad jeg vist ogsaa er ved at blive, det er en voldsom Kulde. – Jeg var et morsomt Besøg hos Lehn Schiølers i Gaar, han var hjemme og vi sad og snakkede saa hyggeligt, hun saa rask ud. De var begejstrede for Bogen, som Marcus havde sendt dem. Det er sjov med den [ulæseligt ord] han var meget optaget af det. Baronens var ogsaa begejstrede over Bogen, de var begge saa vil ved det, da jeg forleden var derude. Marie væver de dejligste Ting, hun anbefalede mig meget at gøre det samme. Men foreløbig er jeg meget opsat paa at komme hjem og male. Den Gamle skrev forleden at han var begyndt, jeg havde netop tænkt mig at han vilde gøre det nu han er alene. Jeg glæder mig til at se Dit. Jeg faar min sidste Time i Morgen, rejser hjem Tirsdag Morgen. Det er dejligt Du er kommen i Gang. Jeg har været meget sparsommelig, har slet ikke været i Magasinet, men jeg tror, jeg i Morgen gaar ind og køber mig en varm Skindkrave, svarende til min Vadskebjørnsmuffe. Hils Lysse og de andre. Masser af Hilsner til Dig selv fra Din A.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret "Søndag". Alhed Larsen skrev hjem fra København torsdag 27. september 1917 om sangtimerne. Nu er det søndag, og hun har sin sidste time, så det er formodentlig 30 september eller en dag i oktober før efterårsferien, som hun nævner.

Alhed Larsen er i København, hvor hun blandt andet tager sangtimer hos Julie Bertram.
Det er uvist, hvilken bog hun skriver om.
Man må antage, at Marie i dette brev er Marie Syberg, som tidligere hed Marie Schou.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien