Menu

Fynboerne

1917-1920

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Andreas Larsen (Gamle) har feber, men han synes, at Alhed skal rejse. Hun vil tale med Julius Hvidd (Julibus), om det går an, at hun rejser, for hvis feberen ikke falder, bliver hun hjemme.

Transskription

Kæreste Lavsi!
Hermed Strømper og Skud saa pak ud med det samme, de er skaaren af som de skal sættes. – Gamle havde det bedre i Gaar, 34◦ i Aftes, men 38.5 til Morgen. Han vil absolut have mig til at rejse, desværre faldt Tanden helt ud i Gaar og den anden er meget løs, det er væmmeligt med det store aabne Hul men nu vil jeg have Julibus herop i Efterm. at høre paa ham og snakke med ham om det, hvis han synes der intet er i Vejen derfor, rejser jeg i Morgen og haaber hun kan gøre det paa to Dage, saa jeg kan rejse hjem Fredag. Men hvis Feberen ikke falder i Aften og i Morgen, rejser jeg selvfølgelig ikke. Sikken et yndigt Vejr I har. – Dette i Hast jeg skal ned med dette og Strømperne til 2 ½ toget. Hils Gille og alle de andre. Hvordan har den lille hos Tove det?
1000 Hilsner
Din A.

Mandag

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret "Mandag". Det er svært at datere det. Andreas (Gamle) er barn og syg. Af det følgende brev (gemt som 1917-1920, 2) fremgår det, at Alhed skal til tandlæge Anna Meyer. Anna Meyer kom først til at hedde Meyer i 1911, da hun blev gift med Johannes Larsens fætter Otto Meyer. Alhed Larsen skriver i brevet 1917-1920, 3 om at besøge Lehn-Schiøler, som familien først lærte at kende fra 1916.

Andreas Larsen (Gamle) er syg af feber. Alhed har tabt en tand, og en anden er løs, og hun vil gerne rejse til tandlæge Meyer (fremgår af næste brev gemt som 1911-1920, 2). Andreas synes, at Alhed skal rejse, men hun vil lade lægen afgøre, om det er forsvarligt.
Det er uklart, hvor Johannes Larsen er.

Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien