Menu

Fynboerne

1917-06-22

Afsender

Elisa Hansen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Elise har spist frokost med Johannes V. Jensens og Fritz og Marie Syberg. Fortæller ellers om børnenes aktiviteter.

Transskription

d. 22-6-17
Kære Per
Tak for Roserne, de var temmelig friske til Trods for Varmen; den store var flot, men Knopperne har det som kunstige Blomster, der ikke springer ud.
I Dag til Morgen har vi haft et mindre Tordenvejr som har frisket godt op, men der kom ikke saa megen Regn, men maaske de har faaet det andre Steder.
Jeg spiste Frokost sammen med Joh V's ude hos Tante Mis og Baronen; jeg skal hilse dig fra dem alle. Joh V's havde haft en dejlig Tur og fortalte, at du havde givet flot Middag paa Hotellet o.s.v. Sis har jeg ikke hørt fra, ved derfor heller ikke, om hun er fornærmet, Graa er i al Fald ikke skyld deri dertil er hun alt for elskværdig og forsigtig; hun er sær, men ikke noget ubetydeligt Menneske, og absolut kemisk renset for Sladder.
Bimse var oppe i Fysik og i Fysiologi fik 2 Sekser. Hun var oppe i det Kopernikanske System, hun havde nær givet sig til at forfægte din Anskuelse, men saa vilde hun dog hellere have et 6, tilmed da Tycho Brahe selv troede, at Jorden bevægede sig, men maatte paa Grund af sine dengang udmærkede Instrumenter regne med, at det var Solen. Saa var hun med N.E. i Tivoli paa Rutschebane og i Sommerteater. Grete og hendes Hjærteveninde Benthe Hermann sidder paa en Gren i Frederiksberg Have og læser Romaner. Grethe faar fri fra Skolen d 3. og saa rejser vi maaske d. 4; det er Onsdag 8 dage. Bams faar først fri 1 Dag senere; hun og Vibeke Mackeprang og Grethe Heckscher har tænkt paa at cykle, dersom Vejret er dertil. De begynder i Ringsted, overnatter i Nyborg.
Mange kærlige hilsner

Din Elisa

Fakta

PDF
Brev

Datoen fremgår af brevet.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv