Menu

Fynboerne

Februar 1917-1920

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Andreas Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen sender en kasse med cigaretter, blikæsker, et krus, æbler og søde sager. Kongsbak & Cohn sender "det" i dag - formodentlig et fotografiapparat til Johans fødselsdag. Drengene må ikke spise alt det gode på én gang, og de skal låse kassen, når de forlader værelset.

Transskription

Kæreste Gamle!
Kassen til Lysse er afgaaet i Dag, d.v.s. den [ordet ”den” overstreget. De følgende tre ord indsat over linjen] noget af den er jo til jer begge to, tro nu ikke alle Cigaretæskerne er fulde af Cigaretter, men jeg synes I talte om, at I gærne vilde have nogle af Blikæskerne derover til Tobak. Pak lidt forsigtig ud, at Dit lille Lerkrus til Gækkerne ikke skal gaa i Stykker. – Det er mulig, den kommer allerede i Morgen men den maa ikke pakkes ud før Lysses Fødselsdag, ligeledes hvad der kommer af andre Pakker. Hermed 10 Kr., de 6 er til Bagværk til Fødselsdagschokoladen hos Meme. De to til Lysse, de to sidste til Dig selv at Du ogsaa skal have lidt extra, hvad der er i Kassen af spiseligt er ikke beregnet til Memes Chokolade, men til jer privat at have paa jeres Værelse. Æd nu ikke det hele paa en Gang og_ laas det_ ned i Kassen naar I gaar ud af Værelset. – Jeg har telefoneret til Kongsbak & Cohn og de sender det til Dig i Dag, 15 ½ Kr søde Gamle. Den er flot. Tak for Dine to Breve, det er yndigt at høre fra jer. – Mon I ikke skal købe det til Chokoladen om Formiddagen eller bestille det, at der ikke skal være udsolgt om Aftenen. Der er Æbler til Bunds i Kassen, saa I behøver ikke at pakke ud længere end dertil.
Nu kun 1000 Hilsner til jer begge to fra
Mor

Mandag Aften

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret bortset fra "Mandag Aften". Det er lige før Johan (Lysse) Larsens fødselsdag, så det må være februar. De to brødre deler værelse, så Andreas må have modtaget brevet, mens de er på Birkerød Kostskole. Altså 1917-1920.

Andreas og Johan Larsen deler værelse, så de må være elever på Birkerød Kostskole. Alhed Larsen skriver ikke til dem begge, men kun til Andreas, da der er hemmeligheder i forbindelse med Johans fødselsdag i brevet. Forsendelsen fra Kongsbak & Cohn er således formodentlig et fotografiapparat til Johan.

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv