Menu

Fynboerne

1918-04-16

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen deltager i drengenes kostskoles 50 års jubilæum i Birkerød.
Derefter er hun og drengene i København og besøger forskellige bekendte og Christine Swane. Familiens økonomi ser godt ud, og der gøres diverse indkøb i hovedstaden.

Transskription

Tirsdag d. 16de

Kære Lausi!
Tak for dine to Breve. Det var ganske imponerende med de Aktier, hvis det virkelig er rigtig, er det sandelig noget, der kan blive til noget. - Hvis han nu tager det Billede og det ogsaa bliver sat ind, har vi jo over 10.000 staaende der, og saa de 2000 hos Magisteren, det er dog Begyndelsen til at blive Kapitalister. Det er Sjov - Drengene har det storartet, de fik Lov til at tage til Kjbvn i Lørdags. Det meddelte de mig glædesstrålende Fredag Aften, da de tog imod mig ved Toget. Vi tog ind med 9 Toget, spiste Morgenmad hos a Porta, derefter var de alene i Zoologisk Have, mens jeg var hos Sydame og hos Christine i Magasinet, hvor jeg købte mig en bedaarende Sommerhat, (Prisen kan Du faa senere), og et Par graa Sko til min Kjole, derefter mødtes vi med dem fra Giersings Udstilling, spiste hos Kragh og gik til en aldeles glimrende Film i Paladsteatret, Kampen mellem Nord og Sydstaterne. Paa Giersings Udstilling traf vi Karl Madsens, som jeg skal hilse mange Gange fra.
Jubilæet forløb udmærket. Kl. 12 1/2 mødte vi ved Banegaarden, hvor alle Gæsterne kom med Extratog, vi gik i Procession med Musik i Spidsen til Skolen, hvor alle Eleverne stod opstillet i Espalier helt ned ad Vejen Kantate og Taler i Festsalen, der var fint smykket - Kl. 5 var der Middag paa Kroen, meget slet Mad Fiskefilet Kalvesteg og Is. 1/2 Fl. Sct. Julien og 1 Glas Madeira til hver, 10 Kr. Kuverten! Men Underholdningen var udmærket, Masser af Taler. Jeg havde en glimrende Plads mellem Magisteren og Hr. Heino, som jeg talte meget med, han er en storartet Mand. Ligeover for sad Afzelius med Max og Lugge. - Plesner var der og jeg gik hen til ham og talte en Del med ham, han kunde strax kende mig. Jeg skulde hilse mange Gange fra ham. Jeg fik Puf og Lysse præsenteret for ham.
I Dag har jeg været i Kjbvn hos Mertz[ulæselig]. Da jeg tog derfra, traf jeg Hallin ved et Stoppested og kørte sammen med ham til Raadhuspladsen, han var bleven meget tyk, jeg skal hilse fra ham. I Morgen skal jeg med Christine hen at se hendes Hus, vi tager ind med 6 1/2 Toget og hører en Koncert af Louis Jensen. Bare det nu maa gaa Dig godt deroppe, lad mig endelig vide, hvad Du maler. Og bare Vejret maa blive godt -. Jeg skal hilse fra Christine. 1000 Hilsner fra din
Alhed.
Hils Bechsgaard og Martin Haar.
Hatten kostede 100 Kr!!
men Du bliver tilfreds med den

Fakta

PDF
Brev

dansk

I brevet anføres tirsdag den 16.
Da der er en omtale af Birkerød Kostskoles 50 års jubilæum og 16.4 er en tirsdag, må dateringen være 16-4-1918.

Kjbvn er København.
Max formodes at være Max Ballin.
Sct. Julien er en Bordeaux vin.

Birkerød
Fiil Sø
  • Birkerød
  • København

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv