Menu

Fynboerne

1918-02-26

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen fortæller sønnen Lysse, at han nu er bleven meldt ind i Ornitologisk Forening, da han så får deres tidsskrift tilsendt på kostskolen i Birkerød.
Resten af brevet er beretning om livet i haven på Møllebakken og om en skovmus, der render rundt indendørs og udendørs uden at gå i alle de forskellige fælder, der er opstillede.
Johannes Larsen har fået det store otte binds værk af Dresser: Birds of Europe.

Transskription

Kjerteminde 26 Febr. 1918

Kære Lysse!
Til Lykke med Fødselsdagen! Jeg sendte et Par Bøger til Dig i Gaar. Vi er bleven enige om at melde Dig i Ornitologisk Forening, saa faar Du sendt Tidsskriftet derud. Den enøjede Paafugl har jeg i Dag sendt ud paa Nonnebakken og alle de andre Fugle og Dyr har det godt. Her er en stor Skovmus i Din Mors Stue som gaar ind om Natten og æder hos Kanariefuglen og roder Jorden op i Urtepotten og æder Rødderne af Blomsterne. Jeg har prøvet alle Slags Fælder. Dem af Træ med Huller i kan den pille al Hampfrø ud ad uden at bide Traaden over. Rottefælden der stod ude i Haven kan den gaa ud af og ligesaa af Din Ruse og de smaa Smækfælder som var stillede med Flæsk med Hampfrø paa, kan den enten pille Hampfrøet af saa de bliver staaende eller smække dem i uden at komme til Skade.
Forleden Aften saa jeg den gaa ud af Fugleburet og da den satte sig i Vinduet bag Gardinet saa jeg kunde se Bagdelen slog jeg med Haanden uden at ramme den. Nu gik Toget forbi saa jeg maa slutte. Mange kærlige Hilsner til jer begge.
Din
Fader.
jeg har faaet Dressers: Birds of Europe. 8 Bind mellem 6 og 700 Billeder.
JL

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Kerteminde
Johan Larsen

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv.

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien